«Коньяспор» vs «Шахтар»: 0:1

Яша Томський  |  П'ятниця, 16 вересня 2016, 00:41
Донецький «Шахтар» утретє в нинішньому розіграші Ліги Європи обіграв суперника з Туреччини. І це був «Коньяспор».
«Коньяспор» vs «Шахтар»: 0:1

Суперник донецької команди спочатку особливих амбіцій не виказував, заявляючи, мовляв, буде задоволений будь-яким позитивним результатом. Про якусь контргру мова теж не йшла – футболісти турецької команди більшість часу проводили без м'яча, а коли заволодівали ним – тут же позбавлялись (чи позбувались), не докотивши предмета навіть до штрафного П'ятова. Гра розвивалася в руслі, потрібному «вугледобувникам».

Щоправда, самі «добувники» рідко долали оборону і виходили на ударні позиції. Хіба що удар Ракицького з далекої відстані і швидка контратака, яку завершив Степаненко. Але в обох випадках турків виручив їхній воротник.

Нічого в характері гри не змінилося і по перерві. «Коні» оборонялися, а «кроти» діяли надто повільно, аби «затуркати» турків. Проте вже під кінець матчу «коньячна» оборона все ж дала збій. Вийшовший на заміну Тайсон пошукав – хто у штрафному, там був Бутко, котрий накинув на дальню штангу, і тут наввипередки усіх, виперся Феррейра. 1:0.

Відтак, після першого матчу «Шахтар» став одноосібним лідером групи Н Ліги Європи. У наступному матчі, після турецького «Коньяка» «кроти» на своїй території скуштують португальської «Браги».

Двома годинами раніше інша команда з Донбасу – луганська «Зоря» у матчі з другою (точніше, третьою з кінця турнірки) командою Туреччини – «Фенербахче» була за крок, аби увінчати свій перший матч в Лізі Європи перемогою. Не судилося на останніх секундах. Розійшлися нічиєю 1:1.

 

 

comments powered by HyperComments