«Шахтар» VS «Брага»: іронія долі без пару і пилу

Яша Томський  |  П'ятниця, 30 вересня 2016, 01:13
Іронія долі – легкого пару тільки бракує. У Львові зустрілися дві футбольні команди, до яких має відношення одна й та сама людина.
«Шахтар» VS «Брага»: іронія долі без пару і пилу

Ще не забулося футбольним вболівальникам, як Паулу Фонсека виводив «зброярів» на чвертьфінал проти «кротів», а тепер – усе навпаки. Увечері 29 вересня на «Арені Львів» донецький «Шахтар», нині керований Паоло Фонсекою, вийшов на бій проти його колишньї «Браги», і, що цікаво – у тому ж форматі Ліги Європи. Перед жеребкуванням групового етапу новий коуч «Шахтаря» дуже хотів уникнути зустрічі зі своїми колишніми підопічними, бо тим більше в «Бразі» у нього чимало друзів і приятелів... Та доля розпорядилася по-своєму, і саме «Брага», кулька якої знаходилася в другому кошику, дісталася в опоненти «Шахтареві». Таки пан Павло щось знає, адже українська команда повалила колишню команду свого теперішнього кермового в рахунок 2:0.

«Шахтар» потужньо розпочав зустріч, тому і швидкий гол виглядав вельми логічно. Це Тарас Степаненко «наколядував» на штрафний і сам же його втілив у життя, немов «п’ятирічку у три дні». Фред зробив подачу, після серії рикошетів м'яч відскочив до Степаненка, і він міцним ударом «утопив» ворітника Марафоні, що той забігав марафон у межах довірених йому воріт. Шансів як таких у «Браги» в першому таймі практично не було. Хіба що перед перервою Рікарду Орта пішов на загострення, зачепився за ногу Фреда і плюхнувся пикою у штрафному. Суддя скумекав, що пенальті не було.

Відразу ж по переві рефері прийняв ще одне важливе рішення. Епізод був схожий: Фред обіграв пару захисників, увірвався у штрафну і… впав. Рапід показав, що контакт із суперником був, але суддя угледів симуляцію. Фред залишив поле з червоним гірчичником в кишені арбітра. Проте, «Шахтар» і в меншості не розгубився. А пішов на тактичну хитрість. Трохи відійшов назад, залишив «Бразі» шанс нарешті наблизитися до воріт П’ятова. Натомість «бражники» чи то не помітили, чи то проігнорували такий подарунок, і прогавили другий гол у власні ворота. Бернард заробив фол, сам же пробив, м'яч від стінки відскочив до самотнього Коваленка, який не розгубився і подвоїв рахунок.

2:0 по грі та шість очок – у доробок «Шахтаря» імені Фонсеки. На той час, як у найближчого переслідувача донецької команди – «Гента» – чотири набраних бали.

Далі буде...

comments powered by HyperComments