Що харків'янин отримав у Глазго

Яша Томський  |  Вівторок, 8 листопада 2016, 17:59
Харківський велоспортсмен Андрій Винокуров знову піднявся на п'єдестал Кубка світу.
Що харків'янин отримав у Глазго

На першому етапі Кубка світу сезону 2016/17, що проходив на треку шотландського Глазго, 34-річний харківський велогонщик Андрій Винокуров став бронзовим призером в індивідуальній спринті.

Вихованець тренера Олени Голубєвої тим самим продовжив серію успішних виступів на міжнародній арені, розпочату в жовтні у Франції на чемпіонаті Європи з велоспорту на треку, де Винокуров завоював «срібло» в кейріне і «бронзу» в спринті.

На треку в Глазго харківець показав в кваліфікації тільки одинадцятий час, але цього виявилося цілком достатньо, аби пройти в основний раунд змагань. Там в 1/16 фіналу він переміг чеського суперника Давида Сойку, в 1/8 фіналу фінішував швидше за литовця Васіліуса Лендєла, що мав третій кваліфікаційний час. У чвертьфіналі суперником Андрія був його візаві по недавньому «бронзовому» фіналу чемпіонату Європи німець Ерік Енглер, і знову харків'янин не залишив йому жодних шансів. І тільки в півфіналі поляк Каміл Кучіньскі був швидшим за Андрія Винокурова, переїхавши йому шлях до фіналу. До речі, боротьба в спринті протікає до двох виграних одним із суперників заїздів, і Кучіньскі якраз вистачило мінімальної кількості стартів, щоб пробитися до головної дуелі. А в поєдинку за третє місце вже самому Винокурову вистачило двох заїздів, щоб перемогти британця Раяна Оуенса.

Ця «бронза» стала 13-й нагородою Андрія на етапах Кубка світу і всього другою нагородою в спринті на цих змаганнях. Причому на п'єдестал Кубка світу Винокуров не піднімалося вже шість років – з 2009-го. А виграв в Глазго змагання в спринті вже згаданий поляк Кучіньскі, який взяв верх у фіналі над чемпіоном Європи Павлом Якушевський з Росії.

Брав участь на шотландському велотреку Винокуров і в змаганнях з кейріну, де посів підсумкове сьоме місце. В індивідуальному спринті у жінок харків'янка Олена Старикова фінішувала 12-ю. Зате інша українська гонщиця – луганчанка Любов Басова (дівоче прізвище Шуліка) – завоювала в цій дисципліні срібну нагороду, програвши у фіналі литовці Сімоне Крупецкайте. Ще одне «срібло» Басовій дісталося в кейріні, і обійшла її в фіналі все та ж Крупецкайте.

Попереду на Кубку світу з велоспорту на треку – ще три етапи. Найближчий пройде з 11 по 13 грудня в голландському Апелдорні, а два заключних відбудуться вже в майбутньому році: з 17 по 19 лютого в колумбійському Калі і з 25 по 26 лютого в американському Лос-Анджелесі. А з 12 по 16 квітня в Гонконзі пройде чемпіонат світу.

comments powered by HyperComments