Дівчата теж грають у хокей: в Україні стартує перший жіночий хокейний чемпіонат

Яша Томський  |  Вівторок, 8 листопада 2016, 19:06
18 листопада в Києві розпочнеться перший чемпіонат України з хокею із шайбою серед жіночих команд. Без Харкова не обійдеться.
Дівчата теж грають у хокей: в Україні стартує перший жіночий хокейний чемпіонат

У турнірі візьмуть участь чотири команди: харківські «Пантери», столична «Україночка», «Дніпровські Білки» і кременчуцька «Лавина».

Чемпіонат, організований комітетом жіночого хокею Федерації хокею України, який на початковому етапі бере значну частину витрат на себе, пройде в два етапи. На першому відбудуться чотири одноколових тури – по черзі в кожному з міст, де базуються команди. З 18 по 20 листопада перший тур прийме Київ, потім з 16 по 18 грудня другий тур пройде в Кременчуці, третій – з 13 по 15 січня в Дніпрі і заключний, четвертий – з 24 по 26 лютого в Харкові.

Потім, на другому етапі, 7 і 8 березня майбутнього року відбудеться раунд «плей-офф», який включає два півфінальні матчі, гру за бронзові медалі і фінальний поєдинок за чемпіонське «золото». Таким чином, перший чемпіон України визначиться 8 березня.

У першому чемпіонаті планують взяти участь легіонери з Канади, США, ОАЕ та Молдови, котрі здатні як додати родзинку в змагання, так і підвищити представницький рівень турніру.

Готуючись до прийдешнього чемпіонату, «Пантери» провели на льоду тренувального катка міської СДЮШОР два товариських матчі. У першому з них вони зустрічалися з юнацькою командою цієї школи, складеної з хокеїстів 2006 року народження, і поступилися 6:15. А в другому суперником у дівчат була чоловіча харківська аматорська команда «СКІФ», яка також була сильнішою – 6:0.

comments powered by HyperComments