Ярославський зводив колектив ХТЗ на матч збірної у Харкові (ФОТО)

Середа, 16 листопада 2016, 17:44
15 листопада співробітники Харківського тракторного заводу, як у кращі часи історії свого підприємства, всім колективом сходили на футбол.
Ярославський зводив колектив ХТЗ на матч збірної у Харкові (ФОТО)

Квитки на стадіон «Металіст», де вчора відбувся товариський матч між національними збірними України та Сербії, заводчанам і членам їх сімей подарував новий інвестор ХТЗ Олександр Ярославський. Бізнесмен придбав 3000 квитків. А всього вчорашній матч, судячи по наповненості трибун, подивилося близько 20 тисяч харків'ян і гостей міста.

Сам Олександр Ярославський з родиною (дружиною Мариною і братом Олексієм) дивився футбол з тієї ж ложі, що і в свою бутність президентом ФК "Металіст". Звідси ж спостерігала за грою голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична і глава Федерації футболу України Андрій Павелко.

Раніше Ярославський неодноразово говорив про необхідність повернення великого футболу на стадіон "Металіст", який зараз дискваліфікований УЄФА через близькість Харкова до зони АТО. «Стадіон повинен жити. Тут повинні грати команди. Інфраструктура без гри – вона загине. Шкода, стільки праці вкладено харків'ян... Не хочеться, щоб вони пропали задарма», - сказав він після гри.

Крім того, в кулурах матчу, який, як відомо, завершився впевненою перемогою України, Олександр Ярославський поспілкувався з гравцями збірної Сербії, виступаючими за лондонський «Челсі» - захисником Браніславом Івановичем і півзахисником Неманем Матичем (на фото).

Масове відвідування матчу заводчанами прокоментував в. о. генерального директора підприємства В'ячеслав Шевченко: «Ми дуже сподіваємося на те, що ХТЗ запрацює вже найближчим часом. І, відповідно, у нас з'являться кошти не тільки на розвиток виробництва і виплату заробітної плати, але і на різні культурно-масові заходи для колективу."

Як відомо, стадіон "Металіст був під керівництвом Олександра Ярославського (2005-2012 рр. президента ФК "Металіст") реконструйований за стандартами УЄФА в ході підготовки Харкова до Євро-2012. Проект був реалізований у форматі приватно-державного партнерства, сума інвестицій бізнесмена склала $30 млн. В кінці 2012 р. стадіон разом з ФК "Металіст" опинився в розпорядженні Сергія Курченко, близького, за інформацією ЗМІ до так званої "Сім'ї" Януковича. Зараз стадіон знаходиться у комунальній власності, проте майже не використовується через те, що ФК "Металіст" позбавлений професійного статусу.

comments powered by HyperComments