Еліна Світоліна отримала новий тренерський штаб

Середа, 14 грудня 2016, 00:13
Перша тенісна ракетка України харків'янка Еліна Світоліна приступилася працювати з новою тренерською командою.
Еліна Світоліна отримала новий тренерський штаб

Нагадаємо, після закінчення цього тенісного сезону Еліна Світоліна розсталася зі своїм тренером Ієном Хьюзом. Під керівництвом британського наставника харківська тенісистка продемонструвала успішні результати в WTA-турі і змогла досягти рекордного для себе 14-го місця у світовій класифікації.

Наступний сезон Еліна Світоліна почне з оновленою командою, перемовини з якою успішно завершилися 13 грудня, повідомляє офіційний сайт менеджерського агентства Світоліної Top Five.

До тренерського штабу Еліни увійшов іспанський фахівець Габріель Урпу. За свою кар'єру наставника 55-річний Урпу встиг попрацювати з Аранчою Санчес-Вікаріо (екс-першою ракеткою світу в одиночному і парному рейтингах), яка за час їхньої співпраці виграла два титули Великого Шолома в одиночному розряді і три в парному, і Кончітою Мартінес (під керівництвом Урпу дійшла до фіналу Australian Open і стала переможницею Кубка Федерацій). Урпу також має досвід роботи в різних тенісних клубах та академіях, а потім перейшов на посаду тренера збірної Франції в Кубку Федерації. Іспанець працював і з новоспеченим лідером парного тенісу Ніколя Маю.

Також до команди Еліни Світоліної в якості консультанта приєднався екс-тенісист, тренер і засновник тенісної академії All In Тьєррі Аскьон.

Крім того, команду харків'янки поповнив і новий спаринг-партнер – тенісист з Великобританії Ендрю Беттлс, який раніше співпрацював з екс-першою ракеткою світу Аною Іванович.

Тренер з фізичної підготовки Олівер Фаулс продовжить працювати з Еліною.

У ці дні Еліна Світоліна і її нова команда ведуть підготовку до наступного сезону на півдні Франції. Українка продовжить роботу в міжсезоння не тільки в Європі, але і в Австралії, з метою кращої адаптації до її першого турніру в 2017-му році – другого січня Еліна стартує на змаганнях в Брісбені.

comments powered by HyperComments