Харківські студенти гідно показали себе на Кіпрі

Яша Томський  |  Четвер, 15 грудня 2016, 20:48
Два «золота», чотири «срібла» і сім «бронз» – такий підсумок змагань української команди самбістів на Кіпрі.
Харківські студенти гідно показали себе на Кіпрі

В столиці країни Нікосії пройшов перший в історії чемпіонат світу з боротьби самбо серед студентів, на якому харківські самбісти завоювали шість медалей. Всього в змаганнях брали участь 96 спортсменів з 20 країн світу. І в цій представницькій компанії не загубилися студенти-борці збірної України, які завоювали 12 медалей – по чотири нагороди кожного достоїнства. І рівно половина українських нагород припала на частку харків'ян, які привезли на батьківщину 2 золоті, 1 срібну та 3 бронзові медалі.

Чемпіонами світу стали студент Харківського національного автомобільно-дорожнього університету Дмитро Стеценко, який переміг у фіналі у ваговій категорії до 82 кг суперника з Грузії Імеда Гоголадзе, і Анастасія Шевченко з Національного аерокосмічного університету «ХАІ», яка взяла верх у вирішальному поєдинку в жіночій ваговій категорії до 60 кг над росіянкою Гульфію Мухтаровою.

Срібну нагороду в медальну скарбничку збірної України поклав студент Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого Владислав Берізка. Успішно дійшовши до фіналу у ваговій категорії понад 100 кг, харків'янин у сутичці за «золото» поступився російському самбісти Олександру Тунакову.

Бронзові медалі завоювали студент Національного аерокосмічного університету «ХАІ» Дмитро Євдошенко (вагова категорія до 68 кг), студент Харківського національного педагогічного університету Артур Саркісян (вагова категорія до 74 кг) і студент Харківської державної академії фізичної культури Артем Гуляєв (вагова категорія до 90 кг) .

У загальнокомандному заліку збірна України посіла друге місце, пропустивши вперед лише студентську збірну Росії. На третьому місці фінішувала збірна Білорусі.

Така ж розстановка склалася і за результатами змагань кадетів. На шляху до фіналу у ваговій категорії до 60 кг харків'янин Роман Труш успішно здолав трьох суперників, а в головній схватці за світове «золото» переміг суперника з Латвії Сандро Размадзе.

Загалом на чемпіонаті українські самбісти здобули 13 медалей – 2 золоті, 4 срібні та 7 бронзових. 

comments powered by HyperComments