Діти України вибороли медалі всеукраїнського турніру

Понеділок, 19 грудня 2016, 21:42
Відкриті передноворічні змагання з тхеквондо ВТФ «Діти України» пройшли у Палаці спорту «Локомотив» на вихідних.
Діти України вибороли медалі всеукраїнського турніру

У турнірі «Діти України» взяли участь близько 700 спортсменів з 18 областей та столиці України. Протягом двох змагальних днів були розіграні медалі в п'яти вікових категоріях: «діти» (2009-2010 р.н.), «молодші юнаки» (2007-2008 р.н.), «юнаки» (2005-2006 р.н.), «кадети» (2002 -2004 р.н.) та «юніори» (1999-2001 р.н.).

Під час урочистої церемонії відкриття усіх присутніх зі стартом змагань та новорічними святами привітали заступник голови Харківської облдержадміністрації Анатолій Бабічев та начальник Управління з питань молоді та спорту Віталій Кириленко.

«Шановні учасники, від керівника Харківської області Юлії Світличної вітаю вас на Всеукраїнському турнірі «Діти України», - сказав Анатолій Бабічев. - Я впевнений, що ці змагання дадуть нам нові імена таланливих спортсменів, які в майбутньому стануть чемпіонами. Бажаю вам чесної безкомпромісної боротьби, перемог та успіху».

Також відбулося нагородження кращих спортсменів та тренерів українського тхеквондо за підсумками року. В номінації «Кращий спортсмен» перемогу здобув вихованець харківської КДЮСШ №2 Костянтин Костеневич, який в цьому році став віце-чемпіоном світу серед юніорів та бронзовим призером молодіжного чемпіонату Європи. Його наставник Віктор Шевченко визнаний кращим тренером року серед чоловіків.

Тхеквондисти харківської КДЮСШ №2 виграли в командному заліку серед жіночих команд, в командному заліку серед чоловічих команд та в загальнокомандному заліку, виборовши 19 золотих, 10 срібних та 20 бронзових медалей. Друге та третє місце в загальнокомандному заліку між собою розділили спортсмени київських КДЮСШ «Школа спорту» та КДЮСШ «Артем».

Кращим тренером турніру визнаний наставник харківської КДЮСШ №2 Андрій Довгополов, вихованці якого вибороли 7 золотих, 3 срібні та 6 бронзових нагород.

Загалом на цьому турнірі спортсмени Харківської області здобули 35 золотих, 29 срібних та 52 бронзові медалі. В старшій віковій категорії – «юніори», де виступали вже досить досвідчені спортсмени, серед яких були призери та переможці чемпіонатів Європи та світу, переможцями стали Владислав Котяш (вагова категорія до 55кг), Олександр Дзюба (вагова категорія до 59кг), Дмитро Маркін (вагова категорія до 78кг), Роман Фалько (вагова категорія до 73кг), Сабіна Муслюмова (вагова категорія до 49кг) та Єлизавета Лючкова (вагова категорія понад 68кг).

«Спортсмени з харківської КДЮСШ №2 ще раз довели, що вони - сильний згуртований колектив, та посіли перше загальнокомандне місце. На турнірі була хороша конкуренція,  всі бої були дуже цікаві, особливо серед наймолодших учасників, - зазначив президент Федерації тхеквондо ВТФ України Лесик Саманджия. - Вважаю, що 18-й турнір «Діти України» успішно відбувся та пройшов на хорошому організаційному рівні. Ми на високій ноті підбили підсумок року і завершили календарні змагання. В цьому році наші спортсмени, в тому числі - тхеквондисти Харківської області, успішно виступили і на міжнародній арені. Вони з медалями поверталися з чемпіонатів світу та Європи в усіх вікових категоріях. Ми сьогодні ще раз довели, що наш вид спорту в Україні розвивається і є дуже популярним».

 

comments powered by HyperComments