Заради повернення футболу на Слобожанщину Федерація футболу України та Харківська ОДА використали "одеську триходівку"

Вівторок, 20 грудня 2016, 10:15
Із самого початку 2014 року Харків не бачив міжнародних футбольних матчів
Заради повернення футболу на Слобожанщину Федерація футболу України та Харківська ОДА використали "одеську триходівку"

Місцевий клуб "Металіст", покинутий втікачем-младоолігархом Сергієм Курченком, півтора роки без фінансування загинався, губив позиції у Прем'єр-Лізі, аж до повної втрати професійного статусу у 2016 році. Відтак, містяни взагалі втратили надію з трибун ОСК "Металіст" спостерігати за улюбленою грою мільйонів, - пише видання kh.depo.ua.

За повернення футболу на Слобожанщину взялася Федерація футболу України та Харківська ОДА. У Харкові, трохи модифікувавши, використали "одеську триходівку": 1) матч Чемпіонату, 2) успішне проведення фінального кубкового матчу, 3) товариський матч збірної і, зрештою, у разі наявності належного рівня безпеки на стадіонах – повне зняття санкцій з міста та стадіону.

Нагадаєм, що раніше на засіданні Виконавчого комітету УЄФА Харків був остаточно затверджений списку українських міст, які зможуть приймати офіційні міжнародні матчі. Як відомо, УЄФА ухвалила рішення про проведення фінального матчу Ліги чемпіонів-2018 у Києві.

Виконком Федераціі футболу України прийняв рішення про те, що Фінал Кубку України у 2017 році пройде у Харкові Як відзначив президент ФФУ Андрій Павелко, значну роль у вирішенні цього питання зіграли і зусилля місцевої влади, зокрема керівництва Харківської обласної державної адміністрації.

«Я буду боротися за право проведення фінального матчу Кубка України з футболу саме в Харкові, - повідомила Юлія Світлична. - Тому що вважаю, що Харків гідний. Тому що вважаю, що в Харкові для цього є необхідна інфраструктура. Тому що вважаю, що в Харкові - одне з найкращих футбольних полів. І тому що вважаю, що харків'яни заслуговують на те, щоб за три роки знову побачити фінал у нашому місті. Зараз - це завдання номер один. Усі сили потрібно спрямувати на цю роботу. Якщо потрібно буде взяти участь у дорадчому засіданні ФФУ з відбору міст, я готова буду це зробити особисто».

comments powered by HyperComments