Харківські бігуни шукають спонсорів

Юлия Гуш  |  Вівторок, 20 грудня 2016, 17:31
Наші легкоатлети мають значний потенціал, але при переході до спорту вищих досягнень потребують значної фінансової підтримки
Харківські бігуни шукають спонсорів

В Харкові є сильні спортсмени, які здобувають призові місця під час змагань. Проте на сьогодні дуже нагальною є проблема щодо нестачі фінансування.  Саме для вирішення подібних проблем була створена ГО «Профан Харків».

Як зазначив Олександр Сердюк, голова організації, в місті є багато сильних спортсменів-легкоатлетів. Тому дана організація була створена не тільки для того, щоб в майбутньому створити центр підготовки для елітних бігунів, а й мобілізувати розрізнені ресурси задля розвитку даного виду спорту.

«Ми маємо сильну групу бігунів на довгі дистанції, – підкреслив Олександр Сердюк, – але зараз ми знаходимося в такому непростому положенні, коли закон про спонсорську підтримку за весь час незалежності України не приймається. І навряче буде прийнятий».

За його словами, сьогодні держава покриває тільки певну частину витрат під час підготовки до змагань. Тому спортсмени вимушені сплачувати більшу частину самостійно. Через це виникла потреба пошуку інвестицій, щоб мотивували спортсменів. Адже саме через брак коштів перед ними часто постає дилема – взяти участь в комерційних змаганнях та заробити грошей або представляти Харків вже на всеукраїнських чи навіть міжнародних.

За словами Сердюка, в місті вже готова спортивна еліта, проте вона потребує грантової допомоги.

«Ще одна проблема – це перехід від молодіжного віку до спорту вищих досягнень, – розповів Євген Пашко, головний тренер ГО «Профан Харків», – молодь, яка вчиться в спортивних школах, показує високі результати. Десь вони на утриманні батьків, можливо, вчяться в інституті. А щоб потім перевести їх до спорту вищих досягнень, того, що пропонує держава, явно недостатньо. І вони знаходяться зовсім не на тому рівні, на якому здатні забезпечити власну підготовку. Бо для того, щоб заробляти на комерційних змаганнях, доводиться конкурувати з вищими спортсменами Кенії та Ефіопії. Що і відбувається».

Він підкреслив, що молодим спортсменам зараз необхідно допомогти здійснити цей перехід. А для цього варто знайти спонсорів, адже в зимовий період важко забезпечити їм відповідну підготовку. А закордонні поїздки коштують надто дорого і їх доводиться сплачувати з власної кишені.

При цьому спікери підкреслили, що якщо справа зрушиться з місця, то від Харкова будуть свої призери, в тому числі і на Олімпіадах. Адже місто для цього має значний потенціал.

comments powered by HyperComments