Харківські сумоїсти вибороли 25 золотих медалей всеукраїнського турніру

Середа, 21 грудня 2016, 03:34
Відкриті змагання з сумо «Новорічні старти» пройшли в спорткомплексі Харківського національного автодорожнього університету.
Харківські сумоїсти вибороли 25 золотих медалей всеукраїнського турніру

В турнірі взяли участь понад 100 спортсменів від 8 до 16 років з 8 областей України, які розіграли медалі в трьох вікових категоріях.

Найсильнішими на турнірі стали господарі змагань, які спільними зусиллями завоювали близько 100 медалей, 25 з яких – золоті. В старшій віковій категорії «юніори» впевнено виступив Аркадій Рубін, який переміг в ваговій категорії до 85кг.

Також юніори здобули дві «бронзи» в ваговій категорії до 50кг. Призерами змагань стали Тіто Равоян та Рамін Ахмедов.

В цій же віковій категорії харків’янка Дарина Коритіна успішно дійшла до фіналу вагової категорії понад 65кг, але в схватці за «золото» поступилася чемпіонці Європи Єлизаветі Моренко з Донецької області.

Також яскравий результат серед спортсменів до 14 років показав Замін Мамедов, який переміг усіх суперників в ваговій категорії до 35кг.

Цей турнір підбив підсумки 2016 року в українському сумо та був перевірочним стартом напередодні чемпіонатів України і міжнародних змагань. В січні 2017 року в Угорщині відбудеться чемпіонат Європи, де в складі збірної команди України за медалі боротимуться і харківські сумоїсти, повідомили в Управлінні зі справ молоді та спорту ХОДА.

 

comments powered by HyperComments