У Харкові приїжджі з Донбасу побили місцевих хокеїстів

Яша Томський  |  П'ятниця, 23 грудня 2016, 02:04
В матчі 26-го туру чемпіонату України з хокею харківський «Вітязь» приймав на арені «Салтівський лід» донецький клуб «Донбас». І зазнав розгромної поразки в рахунок 1:13.
У Харкові приїжджі з Донбасу побили місцевих хокеїстів

Напередодні цієї зустрічі в складі «Вітязя» відбулися кадрові перестановки. Команду залишив її головний тренер Віталій Литвиненко і його помічник Євген Гладченко. І на гру з «Донбасом» команду вивів Андрій Землянський.

Перед початком матчу з «Донбасом» пройшла урочиста церемонія проводів капітана команди Олексія Лазаренка, який завершив кар'єру гравця. 21-й номер тепер навічно закріплений за Лазаренком. Футболка з прізвищем ветерана буде розміщена під стелею в ігровому залі, як приклад для наслідування молодим хокеїстам.

Окрім того клуб розірвав контракти з двома воротарями – Євгеном Напненком і Владиславом Вязовим, а також з трьома легіонерами – захисником Іллею Декалом і форвардами Микитою Поповим і Олександром Міхейонком. Мабуть і правильно, щоб від гріха подалі: бо Декало і Попов – громадяни Росії, а Міхейонок – білорус.

Замість того укладені контракти з чотирма іншими хокеїстами – 40-річним воротарем Олександром Харитоновим (раніше він вже виступав за «Вітязь»), 19-річним захисником Ніджатом Гасімовим (грав за «Вітязь» і «Юність»), нападниками Русланом Лісіним і Валерієм Скребелою (обидва минулого сезону грали в «Юності»). Також «Вітязь» відзаявив Вадима Нестерука, який все одно як пусте місце – не зіграв за команду жодного матчу.

Відтак у матчі з «Донбасом» ворота «Вітязя» захищав Тимур Даас. Він часто помилявся, і майже всі 13 шайб – на совісті кіпера. До 12-ї хвилини Тимуру ще вдалося зберегти ворота «сухими», але варто було харків'янам залишитися в чисельній меншості, як Роман Благий вивів гостей уперед. Майже відразу «витязі» провалилися в обороні, і Єгор Єгоров, вийшовши один на один з Даасом, збільшив розрив до двох голів. А ще за дві хвилини Володимир Чердак з гострого кута раз вразив ціль. Так стало 0:3.

Відверто провальним для «Вітязя» вийшов початок і другого періоду, коли за п'ять з половиною хвилин гості закинули п'ять шайб. Причому по черзі «дублі» оформили Благий, Чердак і Єгоров, а потім, забивши двічі поспіль, автором одного «дубля» став Віктор Захаров. Лише за рахунку 0:8 Дмитро Колодінській зумів закинути єдину шайбу в ворота Богдана Дьяченка (1:8). Але до другої перерви гості встигли закинути двічі і довели рахунок до двозначного.

Цифри 1:10 не змінювалися на таблі до середини третього періоду, але потім шайба ще тричі відвідала ворота Дааса. Отже, 1:13.

Набравши в 23 матчах 11 очок, «Вітязь» продовжує посідати передостаннє п'яте місце. Свій заключний матч року харківці проведуть в рамках 27-го туру 24 грудня у гостях зі столичними «Генералами».

comments powered by HyperComments