"Був "Господар Харкiвщини". Тепер є Господарка", - батьки ФК "Металiст 1925" про Свiтличну (фото)

Середа, 28 грудня 2016, 17:09
Футбольний клуб "Металіст 1925" пішов на зимову перерву із другим результатом у турнірній таблиці.  
"Був "Господар Харкiвщини". Тепер є Господарка", - батьки ФК "Металiст 1925" про Свiтличну (фото)

Засновники і керівництво клубу, футболісти, персонал команди і всі ті, хто надає клубу моральну та ідеологічну допомогу, зібралися в невимушеній атмосфері, аби згадати чотири місяці спільної роботи, і поділилися планами на майбутнє.

На клубній зустрічі ТОВ "Авангард" Харків" в неформальній атмосфері підбили підсумки першого кола чемпіонату України.

Зі словами привітання виступили засновник клубу Сергій Стороженко, генеральний директор Володимир Лінке, головний тренер Олександр Призетка, капітан Сергій Давидов та багато інших.

За словами Сергія Стороженка, "Металіст 1925" за ці чотири місяці став справжньою «командою, яка рухається в правильному напрямку». "Ми створюємо не тільки принципово нову команду – ми створюємо сім'ю. Упевнений, що разом ми здійснимо те, що хочемо і на що розраховуємо. Всіх з прийдешній Новим роком", – підкреслив засновник ФК "Металіст 1925".

"Як ви знаєте, разом з Сергієм Михайловичем нам довелося свого часу попрацювати в одній організації, де ми займались надзвичайно серйозними справами, – нагадав екс-прокурор АР Крим Василь Синчук – Тому стиль і зміст його роботи мені гарно відомий. Я в нього вірю та щиро дякую, що він мене запросив до участі в цьому проекті. Я переконаний, що у нас будуть гарні результати. Тому з Новим роком і з Різдвом Христовим, миру, здоров’я, щастя і успіхів!»  


Олександр Призетка побажав своїм підопічним добре відпочити і з високо піднятою головою йти до досягнення своєї мети. "Якби не ось ці люди, які щиро люблять футбол і підтримують нашу команду, можливо ми б тут зараз всі разом не сиділи. Тому підвести їх нам не можна ніяк. Упевнений, що в новому році всі ми будемо працювати з ще більшим ентузіазмом і енергією і обов'язково здійснимо мрію тисяч харківських шанувальників футболу", – сказав Олександр Призетка.

"Завдяки молодому і енергійному губернатору – а ви знаєте, як вона відзначилася в бігу на 10 км – сьогодні якісно змінилося відношенню до стадіону «Металіст»", – стверджує Юрій Шрамко, голова правління БФ« Правопорядок».

"По іграх. Я хотів би попросити, що якщо буде така можливість, все ж таки забрати у Харкiв «Шахтар». При всій повазі до Львова, необхiдно, щоб ми проводили не тільки міжнародні ігри, але й ігри іншого класу у нас на стадіоні", – вважає Ю.Шрамко.

«Повертаючись до губернаторки, – продовжує засновник БФ "Правопорядок", – хочу сказати, що її настирливості можна позаздрити. Тому прошу Анатолія Бабічева і Сергія Стороженка передати їй від імені нас усіх. Свого часу Харківщина вже мала губернатора Масельського, якого ми називали «Господар області». Сьогодні у нас є Юлія Олександрівна – в її особі хочеться бачити «Господарку області», яка, пройшовши всі труднощі на цьому шляху, виведе нашу область на передові місця – і не тільки у футболі!».

"Харківський футбол в різний час переживав успіхи, падіння, і знову успіхи. А сьогодні наш футбол переживає відродження – пiдкреслив заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев. – Так, це абсолютно нова команда, новий адміністративно-тренерський склад, нові засновники. І ще належить всім дуже багато працювати, щоб вийти на колишні результати. Однак уже сьогодні «Металіст 1925» демонструє перспективну професійну гру. І ми віримо, що скоро в Харкові знову буде великий футбол. З боку обласної адміністрації ми зробимо все можливе, щоб ця мрія здійснилася ".

Клубу також побажав спортивних успіхів в новому сезоні харківський суддя, ветеран АТО, радник губернатора Олександр Мамалуй.

«Коли приходить перший курс, він зазвичай вам ближче, ніж п’ятий, – каже ректор Харківського НПУ ім. Сковороди Іван Прокопенко.  I це не означає, що 5-й до цього був поганий. Ви – перші, і через те мотивація у вас при виході на поле повинна бути зрозуміла. По одному голу на кожній зустрічі за Юлію Олександрівну, по одному голу – за Сергія Михайловича, але головне – у вас є кохання. Дівчата, дружини, дочки, в кого вони вже є – даруйте їм голи. Це не так дорого, але, з другого боку, повірте, це надто дорого. Успіху та миру вам!»

Радий можливості надати посильну допомогу в становленні команди «Металіст 1925» i Назар Ванюшин, член правління ПАТ «Харківський плитковий завод». «Творення – це дивовижний процес, який завжди приносить радість. Ми беремо участь у ньому, з одного боку, працюючи в місті Харкові, і роблячи гідний продукт і, з іншого боку, допомагаючи команді, гра якої приносить радість уболівальникам. А радість в наш непростий час цінується дуже дорого. Зі святом усіх!»

Напередодні Нового року керівництво клубу вирішило нагородити гравців головної команди пам'ятними призами та подарунками. Кожен футболіст став лауреатом в певній номінації. Найбільше "дісталося" зовсім юним футболістам, які отримали пам'ятні подарунки в номінації "Надія". Такими стали Олександр Безродний, Олег Близно, Ярослав Дехтяренко, Владислав Добарін, Максим Єрмоленко, Микита Кузьмін, Владислав Мальований, Іван Пец, Михайло Стороженко, Ілля Сулаєв, Владислав Федак і Максим Цвіренко.

Кращим воротарем безальтернативно був визнаний Денис Дьяков, кращим захисником - Олександр Процевський, півзахисником - Владислав Краєв, Сергій Давидов став лауреатом в двох номінаціях - "Кращий нападник" і "Кращий бомбардир". Кращим асистентом з сімома гольовими передачами став Сергій Романов. Автором найкрасивішого голу першої половини сезону став Олег Синиця. Також він отримав приз в номінації "Прогрес першої половини сезону". Олександр Пивоваров отримав приз в номінаціях "Найкорисніший гравець" і "Приз глядацьких симпатій", Андрій Маслов - "Друга молодість", Владислави - Ємельянов і Сидоренко - "Найрезультативніші захисники", Філіп Хемілтон-Роллінгс - "Футбольний боєць".

Крім того, нагороди отримали тренерський, медичний і адміністративний штаби. З уст гостей протягом усього вечора звучали теплі слова і побажання подальшого плідного співробітництва і віри в загальний успіх.

Команда збереться після новорічно-різдвяних свят і почне підготовку до другої частини сезону. Гравці сповнені рішучості на ділі довести, що вони готові за спортивним принципом вийти в професійну лігу вітчизняного футболу.

Напередодні ТОВ «Авангард" Харків ", яке керує ФК «Металіст 1925», розповсюдило заяву засновників про реорганізацію товариства в сучасну футбольну структуру, як того вимагають правила атестації професіональних футбольних клубів.

«Членство в клубі передбачає сукупність широких прав і обов'язків, право контролю діяльності і, зрозуміло, відповідність встановленим критеріям. Для членів клубу розробляються і будуть впроваджені різні програми, в першу чергу, соціальні та гуманітарні, що надають широкий спектр послуг та привілеїв. Ті, хто значимо фінансово підтримують клуб в статусі спонсора, інвестора або мецената, стануть користувачами багатьох додаткових послуг та знижок, «пакетів» первинної соціальної, правової та медичної допомоги», - наголошується в заяві.

comments powered by HyperComments