Харківська тенісистка вийшла до чвертьфіналу у Брісбені

Яша Томський  |  Вівторок, 3 січня 2017, 19:33
Українка Еліна Світоліна почала 2017 рік перемогою на турнірі в Брісбені.
Харківська тенісистка вийшла до чвертьфіналу у Брісбені

Харків'янці вдалося перемогти в першому офіційному матчі року представницю Пуерто-Ріко і олімпійську чемпіонку Ріо – Моніку П'ю. Для перемоги Світоліній вистачило двох сетів – 6:3; 6:3. На рахунку Еліни – 4 брейк-поінти, 6 подвійних помилок і 3 ейси. Суперниця виграла лише один брейк-поінт з двох, припустилася 4-х подвійних помилок і виграла 2 ейси.

В парному розряді, яким Світоліна, власне, почала виступи в Брісбені, було не зовсім вдало. В дуеті з італійкою Сарою Еррані Світоліна більш ніж впевнено виграла перший сет протистояння з китайсько-австралійським тандемом Шуай/Стосур, а ось другий і третій сети були програні – 4:6 і 5:10 відповідно.

У наступному раунді 3 січня Еліна Світоліна вдало зіграла з представницею США Шелбі Роджерс. Хоча, відверто кажучи, не все було гладко. Початок поєдинку вийшов для Світоліної змазаним. Американка, навпаки, відразу ж пішла уперед і реалізувала 2 брейк-пойнти. Здавалося, що з 0:4 Еліна не відіграється, але різко піднявши темп і пішовши в атаку, їй вдалося виграти відрізок з рахунком 6:1, що дозволило не доводити справу навіть до тай-брейка.

Проте, після такого ривка в грі Світоліной знову стався спад, який спричинив за собою не найкращі результати. Знову поступившись стартовий відрізок сету, українка за звичкою побігла відіграватися. Другого камбеку не вийшло і матч продовжився в третій партії.

Напруженість нікуди не поділася, і з перших геймів стало ясно, що матч може обернутися в будь-який бік. Еліні вдалося оформити брейк, однак тут же Роджерс повернула втрачене очко на власній подачі. І все таки в останньому перед вирішальним тай-брейком геймі американка тричі помилилася і подарувала Еліні Світоліній путівку до третього раунду.

Там на Еліну уже чекає Ешлі Барті.

Завдяки сьогоднішній перемозі Світоліна заробила 100 балів до рейтингу WTA і вже в наступний понеділок підніметься на рекордну для українських тенісисток 12-ю позицію.

А після турніру в Брісбені Еліна Світоліна проведе ще одну репетицію перед Australian Open, взявши участь в Apia International Sydney.

comments powered by HyperComments