Харківський шабліст Максим Хворост став бронзовим призером у команді

Яків Томський  |  Понеділок, 30 січня 2017, 21:59
Збірна України у складі харків'янина Максима Хвороста, дніпрянина Богдана Нікішина, киянина Володимира Станкевича і ужгородця Анатолія Герея завоювала бронзову медаль в командних змаганнях шпажистів, які пройшли в німецькому Хайденхаймі в рамках етапу Кубка світу.
Харківський шабліст Максим Хворост став бронзовим призером у команді

Українська четвірка стартувала в турі прямого вибування під 4-м кваліфікаційним номером. В 1/16 фіналу українські шпажисти без проблем переграли збірну Австралії (45:28), в 1/8 фіналу взяли верхи над естонцями (45:23), а у чвертьфіналі зійшлися з командою Швейцарії.

Спочатку боротьба йшла на рівних, але лідер швейцарців Хайнцер зумів відіграти у Герея відразу п'ять очок. Розрив потім скоротив Хворост, а Герей, який фехтував у передостанньому поєдинку з Пеєром Борським, знову вивів українську збірну в лідери. Все вирішилося в останньому бою. Нікішин поступився Хайнцеру 4:5, але загальний рахунок зустрічі був на користь збірної України – 35:34.

У півфіналі українці не зуміли зупинити французів, але в боротьбі за бронзу зуміли реабілітуватися, впевнено перемігши китайців 36:29.

В особистих змаганнях українцям вибороти медалі не вдалося, а найкращі результати серед них показали Максим Хворост та Володимир Станкевич. Обидва дійшли до 1/16 фіналу.

comments powered by HyperComments