Харківські бадмінтоністи повернулися з нагородами

Вівторок, 31 січня 2017, 00:15
Харківська юнь непогано з'їздила до Дніпра – дев'ять нагород юніорського чемпіонату України.
Харківські бадмінтоністи повернулися з нагородами

У Дніпры пройшов чемпіонат України з бадмінтону серед юніорів, на якому збірна Харківської області завоювала дев'ять нагород. У змаганнях нарахувалося шість десятків спортсменів 1998 року народження з Харківської, Вінницької, Дніпропетровської, Львівської, Миколаївської та Одеської областей. Зокрема, Харківщину представляли 17 спортсменів, які здобули три золоті, чотири срібні та дві бронзові нагороди.

«Харківським дербі» у Дніпрі став фінал у жіночій одиночній категорії. На майданчику зустрілися Марина Ільїнська та Валерія Рудакова. З рахунком 21:13 і 21:14 перемогла Марина, і вона стала чемпіонкою України серед юніорок. Валерії Рудаковій дісталося «срібло» чемпіонату.

Золоту медаль Марина Ільїнська здобула і у парній категорії разом з Євгенією Паксютовою з Дніпра. У фіналі дівчата обіграли з рахунком 21:14, 21:17 харків’янок Анастасію Прозорову та Валерію Рудакову, які, відповідно, стали срібними призерками.

Ще одну золоту медаль Харківщині здобув Олександр Шмундяк у змаганнях змішаної парної категорії. У фіналі він у дуеті із дніпрянкою Євгенією Паксютовою обіграв з рахунком 21:15, 16:21, 21:10 харків'янку Марину Ільїнську, яка грала в парі з Данилом Боснюком із, знов таки, Дніпра.

Заодне Олександр Шмундяк виборов срібну медаль в одиночній категорії, поступившись у фіналі Данилу Боснюку з рахунком 21:19, 17:21, 15:21 та завоював бронзову медаль у парній категорії разом з харків’янином Владиславом Стериним.

Ще одна «бронза» дісталася харківцю Івану Мединському в одиночній категорії.

Варто додати, що з 1 по 4 лютого Харків прийматиме чемпіонат України з бадмінтону серед дорослих. Чемпіонат стартуватиме в Школі вищої спортивної майстерності, а півфінальні та фінальні ігри відбудуться 3 та 4 лютого в Палаці спорту «Локомотив».

 

comments powered by HyperComments