Врятувати рядового Зозулю: іспанські футбольні функціонери подали в суд на ультрас / ВІДЕО

П'ятниця, 10 лютого 2017, 02:14
Іспанська футбольна Ла Ліга подала в суд на десятьох фанатів клубу «Райо Вальєкано» у справі українського легіонера Романа Зозулі.
Врятувати рядового Зозулю: іспанські футбольні функціонери подали в суд на ультрас / ВІДЕО

Спочатку президент Ла Ліги Хав'єр Тебас говорив, що керівництво Ліги планує судитися з 17-ма фанатами, які висловлювали своє обурення переходом українця в «Райо Вальєкано». Тепер же це число скорочено до десяти чоловік, проте воно не остаточне, й у будь-який момент у позов можуть бути вписані інші особи, дії яких були зафіксовані і розцінюються як образливі.

Высым осіб, проти яких подано позов, брали участь в акції проти Романа Зозулі на його першому тренуванні в складі «Райо» 1 лютого. Тоді вони розгорнули навколо тренувального поля банер, а також вигукували образливі слова на адресу Зозулі. Ще двоє дали прес-конференцію 5 лютого, представившись учасниками фанатського руху.

Причиною обурення ультрас стали фотографії Романа в футболці з гербом України, а також численні факти допомоги футболіста-волонтера українській армії.

Цікаво, що більшість із прихильників «Райо Вальєкано» дотримуються «лівих» політичних поглядів, а тому вбачають у діях Зозулі ознаки нацизму, затятими противниками якого вони себе позиціонують.

З огляду на все це, нападник вже повернувся у «Бетіс» і провів у складі «огірків» тренування. Проте, футбольні правила не дозволяють Роману продовжити грати за андалусійців, адже він перевищив ліміт трансферів за один період переходів. Тепер єдиною можливістю отримати ігрову практику для Зозулі є перехід в один з чемпіонатів, трансферне вікно в якому ще відкрито. Такий варіант Роман Зозуля, разом з агентами і юристами наразі «пробиває».

До речі, у «Бетісі» Роман Зозуля встиг відіграти лише шість матчів у чемпіонаті Іспанії.

Як повідомляла «Справжня варта», українські ультрас, а конкретно – Ultras FCMK, зажадали від урядовців гідно відреагувати на ситуацію з футболістом Романом Зозулею.

Українського футболіста і волонтера Романа Зозулю підтримують бійці Збройних Сил України:

comments powered by HyperComments