Щорічний фінал Кубка України з волейболу відтепер носитиме ім'я Юрія Пояркова

Понеділок, 13 лютого 2017, 15:42
Відбулася громадянська панахида за легендарним харківським волейболістом
Щорічний фінал Кубка України з волейболу відтепер носитиме ім'я Юрія Пояркова

Громадянська панахида за дворазовим олімпійським чемпіоном, легендарним волейболістом Юрієм Поярковим, який помер минулої п'ятниці, відбулася сьогодні, 13 лютого, в Харкові.

Церемонія пройшла в колонній залі Північного корпусу Харківського національного університету ім. В. Каразіна.

Як повідомив президент Федерації волейболу України Михайло Мельник, який також взяв участь у громадянській панахиді, виконком ФВУ прийняв рішення, що щорічний фінал Кубка України з волейболу відтепер носитиме ім'я Юрія Пояркова.

Після церемонії прощання на міському кладовищі №2 відбувся похорон.

Юрій Михайлович Поярков народився 10 лютого 1937 року. Дебютував у збірній СРСР з волейболу в 22 роки. Дворазовий олімпійський чемпіон Токіо (1964) і Мехіко (1968), бронзовий призер Олімпіади в Мюнхені (1972). Дворазовий чемпіон Всесвітніх універсіад. Дворазовий чемпіон Європи та світу. Член виконкому Федерації волейболу України. Ім'я Юрія Пояркова внесено до Книги рекордів Гіннесса (три олімпійські медалі на трьох Олімпіадах, в тому числі дві золоті). Працював на кафедрі олімпійського та професійного спорту і спортивних ігор Харківського національного педагогічного університету імені Г. С. Сковороди. Президент тенісного клубу «Унікорт». Почесний громадянин міста Харкова (1999).

comments powered by HyperComments