«Шахтар» – «Ворскла»: 2:1

Яша Томський  |  Неділя, 26 лютого 2017, 19:29
Ще не настала весна, а весняна частина вітчизняного футбольного чемпіонату розпочалася.
«Шахтар» – «Ворскла»: 2:1

У черговому турі серед інших пар грав «Шахтар» – проти полтавської «Ворскли». Звісно, «Воскла» – не «Сельта», котрій «Шахтар» програв напередодні дякуючи судді Славку Вінчичу. Але й «Воскла» – не пальцем роблена. Відтак, протистояння у Харкові (де тепер «Шахтар» проводитиме усі свої домашні матчі) було непростим для команди, яка претенднує звання чемпіона України. Довічно...

Перший гол полтавці пропустили прикро. І – прикільно: простріл Ісмаїлі у воротарському Шуст відбив на Коваленка, від якого м'яч зачепив голову Чеснакова і влетів у ворота. За кілька хвилин тренер донецької команди Паоло Фонсека усе таки вирішив замінити голеадора на Ферейру, геть змінивши схему гри на двох аргентинських стовпів. Стовпи не стояли стовпами, і саме після удару Бланка-Лещука нижнім кутом Шуст невдало відбив м'яч на набіг Факунди. Це був, до речі, дев'ятий гол Ферейри у 12-му матчі чемпіонату.

За секунду до кінця 90-ї хвилини м'яч від стійки вдруге влетів у ворота Богдана Шуста після удару вже згаданого Ферейри. Суддя Дмитро Кутаков (не Славко-тридвараз, як у минулий раз!) вказав на центр поля і вже замочив гірчишник для аргентинця, який втік до кутового прапорця вже з голим торсом. Так еротично Ферейра відзначав черговий переможний гол у сезоні.

Ще б не еротично наостанок, та даремно – бо «Ворскла» виявилася дівчиною непоступливою. Суворі донецькі мужики із Латинської Америки думали, що її можна взяти брутально. Системна помилка. Далеко не всі жінки люблять потних і вонючих мужиків. Треба було роздягатися одразу і повністю. А так довелося попотіти в одязі.

2:1. Горе та й годі – кожному своє...

comments powered by HyperComments