Харківські паралімпійці-лижники вибороли 11 медалей етапу Кубка світу

Четвер, 16 березня 2017, 21:32
Змагання з лижних перегонів та біатлону пройшли у південнокорейському Пхьончхані.
Харківські паралімпійці-лижники вибороли 11 медалей етапу Кубка світу

На цьому етапі, який пройшов на спортивних аренах майбутньої зимової Олімпіади та Паралімпіади 2018 року, збірна України здобула 9 золотих, 11 срібних та 14 бронзових медалей. З них 2 золоті, 3 срібні та 6 бронзових були на рахунку паралімпійців Харківщини.

У змаганнях серед жінок з порушенням зору Оксана Шишкова разом зі своїм тренером-гайдом Володимиром Івановим здобула 1 золоту, 1 срібну та 3 бронзові медалі. Оксана перемогла з результатом 48:16.6 в індивідуальних перегонах з біатлону, була другою в біатлонному спринті та здобула бронзові нагороди в лижних перегонах – у спринті, а також на середній та довгій дистанції.

Переможцем в індивідуальних перегонах з біатлону серед чоловіків з порушенням зору з результатом 53:46.0 став Юрій Уткін разом зі своїм тренером-гайдом Русланом Переходою. Також на рахунку Юрія були дві бронзові нагороди – у спринті з біатлону та у спринті з лижних перегонів.

Ще 2 срібні та 1 бронзову нагороду в медальний кошик збірної України поклала харків’янка Людмила Ляшенко. У змаганнях серед жінок у категорії «стоячи» вона була другою на фініші індивідуальних перегонів з біатлону та на середній дистанції з лижних перегонів, а також здобула бронзову медаль у спринті з лижних перегонів.

У медальному заліку збірна України, здобувши 34 нагороди, впевнено посіла перше місце цього етапу Кубка світу. Друге місце було у команди США (7 золотих, 3 срібні та 3 бронзові), трете - у збірної Німеччини (4 золотих, 4 срібні та 3 бронзові).

Наступний етап Кубка світу відбудеться вже за кілька днів - з 18 по 22 березня - в Японії.

 

comments powered by HyperComments