«Шахтар» – «Олімпік»: як зіграли в Харкові / ФОТОРЕПОРТАЖ

Яша Томський, Сергій Козлов (фото)  |  П'ятниця, 17 березня 2017, 22:05
Недарма після матчу вболівальники у «розах» «Шахтаря» на шиях були не в захваті. Але й не розлючені. Донецький «Олімпік», якого донецький «Шахтар» приймав у Харкові на стадіоні «Металіст», удруге в сезоні не програв «Шахтарю».
«Шахтар» – «Олімпік»: як зіграли в Харкові / ФОТОРЕПОРТАЖ

Як і в першому колі донецьке дербі завершилося результативно-мінімальною нічиєю в 1:1. «Олімпійці» перервали переможну серію «кротів», яка почалася якраз після очного протистояння двох донецьких команд, на десятому матчі. До речі, тільки «Олімпік» і «Динамо» в поточному сезоні чемпіонату відбирали очки у команди Паулу Фонсеки.

Помилка П'ятова, невезіння Лещука і майстерність Махарадзе спричинили такий результат. Воротар «Шахтаря» вирішив внести інтригу в середині першого тайму, коли замість того, щоб віддати пас на край Срні або Ісмаїлі, побачив перед собою Степаненка. Тільки пас вийшов на Цимбалюка і той через Матяжа став співавтором чергового голу кращого бомбардира «Олімпіка» – добре усім знайомого харківським вболівальникам Антона Поступаленка. У «Шахтаря» нагод відзначитись було більше, але Бланко уперто бив повз ворота ногами. Зате головою вже в компенсований час зумів в боротьбі із захисником скерувати м'яч у ворота. Це був перший гол українського аргентинця в чемпіонаті України за «Шахтар», а з урахуванням ігор за «Карпати» – так і взалі восьмий...

У другому таймі до головного «ґавщика» моментів приєдналися Бернард і Марлос, які не спромоглися довести до о̶р̶г̶а̶з̶м̶у̶  кінця свої гольові нагоди. Заміна Бланка на Феррейру  не допомогла...

Тиск і гольові моменти спостерігалися і відчувалися до самого фінального свистка, проте справедливо таки зробити перерву переможній серії.

Чи то синдром, чи просто збіг обставин...

Як уже повідомляла «Справжня варта», фінальний матч Кубка України з футболу перенесений. Але відбудеться він у Харкові, на стадіоні «Металіст», 17 травня.

comments powered by HyperComments