На Люботинському турнірі з боксу 100 спортсменів виступили в 60 поєдинках

Вівторок, 16 травня 2017, 09:43
13—14 травня в Люботинському професійному ліцеї залізничного транспорту відбувся X ювілейний турнір з боксу, присвячений 72-річчю Перемоги. На престижні змагання завітали боксери з 18 клубів, що представляють Херсон, Суми, Полтаву та різні міста Харківської області.
На Люботинському турнірі з боксу 100 спортсменів виступили в 60 поєдинках

За два дні понад 100 спортсменів віком від 10 до 30 років провели 60 боїв у вагових категоріях від 20 до 91+ кг. Наймолодші учасники турніру Олександр Мусіян та Сергій Крайнюков (обидва — 2007 р. н.) не змогли визначити найсильнішого — бій закінчився нічиєю. А найбільш очікуваний поєдинок турніру закінчився несподівано: відомий боксер, майстер спорту харків'янин Іван Юхта програв за очками киянину Віктору Нефедову.

Люботинці ж найбільше очікували на поєдинок двох своїх земляків — Богдана Земляного та Олександра Гарбуза. Судді визнали перевагу Земляного, а вручити переможцю диплом та золоту медаль на сцену запросили міського голову Люботина Леоніда Лазуренка. Організатори турніру, в свою чергу, вручили меру пам'ятний приз — «Золоту рукавичку» за багаторічну підтримку боксу в Люботині.

«Цей турнір відбувся за підтримки міської ради, Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА та люботинців, зокрема, завдяки трьом надзвичайно важливим для нас людям — Леоніду Лазуренку, Юрію Болдовському та Євгену Оберемку. Наприклад, Євген Анатолійович сам доволі  часто відвідує наші турніри та допомагає в їх організації. Важливо, що ця підтримка постійна, через величезну повагу до боксу. Доки у боксу в Люботині є такі віддані шанувальники, турнір буде жити», — вважає засновник змагання, тренер вищої категорії Володимир Ткаченко.

Сам турнір традиційно присвячується річниці Перемоги та ветеранам. Спеціально для них перед змаганнями виступали оркестр Валерія Догаєва (Люботин), ансамбль «Однополчани» (Харків), а завершився турнір піснею про перемоги — військові та спортивні, яку виконав заслужений артист України Олексій Еткало.

comments powered by HyperComments