«Шахтар» vs «Динамо» у Харкові: кого випхали із «прем'єрочної»

Яша Томський, Сергій Козлов (фото)  |  Неділя, 28 травня 2017, 11:11
Попри очікування, сподівання, а у декого навіть і 100-відсоткову впевненість, але чемпіоном України київське «Динамо» все одно не стало. Бо чемпіон уже визначився три тури тому. Й останнє українське класико в цьому сезоні між «Шахтарем» і «Динамо», яке досить неочікувано завершилося перемогою київської команди з рахунком 3:2, на розподіл місць в турнірці аж ніяк не вплинуло.
«Шахтар» vs «Динамо» у Харкові: кого випхали із «прем'єрочної»

Матч пройшов у Харкові на формально домашньому стадіоні «Шахтаря», повідомляє кореспондент «Справжної варти». Коуч Паулу Фонсека дав можливість зіграти гравцям лави запасних, і якщо хтось із них показав себе з кращого боку, то дехто відверто байдикував. «Кроти» наробили дитсадкових помилок в обороні, якими скористалися «динамісти». Активність Танковського нівелювалася «гольовими» обрізками, Коваленко «наївся» на позиції опорного півзахисника, Бутка взагалі не було видно в атаці...

Начебто, «Шахтар» грав за бразильською системою: готовий був забити стільки, скільки захоче, у пику супернику, який – скільки зможе. І «Динамо» змогло – ще на один м'яч більше, і це був переможний гол Ярмоленка.

«Шахтар» мав шанс відігратися. Феррейра не використав дві відмінні можливості наздогнати в бомбардирських перегонах Ярмоленка, і вже в компенсований час після сильного удару Танковського врятував Коваль, а після прострілу-добивання Бернарда м'яч влучив у руку Морозюку. Однак суддя не …наважився призначити пенальті у ворота «Динама».

Власне, на суддю й посипалися після матчу стріли шахтарських невдах. Танковський сказав: «суддя відпрацював погано», Бутко закинув Гармашу за наступ на ногу, а Кривцов висловився у тому дусі, що коли це називається суддівством, то краще грати в Кувейті (дякуйте, хоч не в Сомалі). На суддів (а це були: Олександр Дердо, Денис Шудрик, Максим Чертоляс і Катерина Монзуль) «наїхав» і Пауло Фонсека – він так висловився: упевнений, що є третя сторона, яка хоче, щоб перемагало «Динамо». Ну прямо масонський заколот!

Головний тренер «Динама» Сергій Ребров після матчу сказав, що ця гра в чемпіонаті нічого не вирішувала, але була принциповою для усіх. Ну, ще б пак! Не виграло б «Динамо» – і Реброву довелося би піти геть за власним бажанням. А так – очікує тепер зустрічі з президентом. З яким саме президентом і чого саме президентом, він не уточнив. Але, принаймні, шанс залишитися у нього …залишається.

Однозначно залишається на тренерській посаді й коуч «Дніпра» Дмитро Михайленко. Навіть незважаючи на те, що «Дніпро» вилітає у першу лігу літаком Embraer ERJ145 – у «Дніпроавіа» тільки такі «кукурузники». Команді, яку умовно фінансує олігарх зі стажем пан Коломойський, треба було перемогти «Ворсклу», щоб зберегти хоч якісь шанси. Не судилося! 0:1. Дніпровська команда програла і втратила місце у Прем’єр-лізі. Залишається тільки співчувати становищу, в якому ця команда животітиме далі у професійному футболі. Хіба що гравцям перекваліфікуватися на стюардес «Дніпроавіа». Там такі ціни на квитки економ-класу, що виручкою з одного рейса можна півроку годувати всю футбольну команду... обіцянками. Що, власне, власник клубу (і авіакомпаніі) й робить.

Утім, незамінних немає, як відомо. У передостанньому турі чемпіонату в першій лізі «Десна» зіграла внічию з «Оболонню-Броваром». Але чернігівській команді навіть можна було й програти, адже конкурент в особі «Вереса» не зміг здолати «Дніпро» з Чернігова (не плутати з «Дніпром» з Дніпра!). Відтак «Десна» забезпечила собі друге місце у турнірці першої ліги і тепер приєднується до «Іллічівця», котрий ще раніше став достроковим чемпіоном, і в еліту вийде з новою назвою – «Маріуполь» (так проголосували вболівальники!). Оці дві команди й замінять вилетівших з еліти «Дніпро» з… «Волинню», котра в останньому турі зазнала несподіваної поразки від «Карпат». Несподіваної – здебільшого для тренера Віталія Кварцяного, котрому бити себе копитом у груди – перманентний стан. Тож хай б’є і далі, а у «вишці» залишаються «Карпати».

Більше новин спорту читайте на сайті «Справжної варти».

comments powered by HyperComments