Спортивні бальні танці - сімбіоз спорту і мистецтва. Світлична привітала фіналістів «Гран-прі Слобожанщини»

Понеділок, 29 травня 2017, 07:02
Харківська обласна асоціація спортивного танцю проводить серію турнірів зі спортивних бальних танців «Гран-прі Слобожанщини» з 2001 року
Спортивні бальні танці - сімбіоз спорту і мистецтва. Світлична привітала фіналістів «Гран-прі Слобожанщини»

«Цього року ми намагалися об'єднати на змаганнях усі райони області – щоб діти навіть з найвіддаленіших куточків могли приїхати та продемонструвати результати своєї праці. Сподіваємося, що з кожним роком турнір буде розширюватися, щоб всі, хто займається бальними танцями, мали змогу взяти в ньому участь. Ми приділяємо особливу увагу розвитку спорту в Харківській області. І доказом цього є реальні результати: у нас проходять міжнародні спортивні події, «ожив» стадіон «Металіст», вперше відбудеться чемпіонат Європи з боксу. Спорт стає все популярнішим, і це буде давати можливість дітям знаходити себе», - підкреслила голова ХОДА Юлія Світлична , - повідомляє «Справжня Варта».

За її словами, "цього року тут зібралась рекордна кількість пар за весь час проведення Гран-прі. І це свідчить про те, що спортивні бальні танці сьогодні є справді затребуваним видом спорту. Це симбіоз спорту, який загартовує і робить здоровим, а також мистецтва, яке заряджає, дає енергію та не залишить байдужим нікого».

Харківська обласна асоціація спортивного танцю проводить серію турнірів зі спортивних бальних танців «Гран-прі Слобожанщини» з 2001 року. Щорічно протягом танцювального сезону (вересень - травень) організовують 4 - 5 етапів Гран-прі в різних районах Харківської області. Фінальний тур традиційно проходить у Харкові в кінці травня – на початку червня. У змаганнях беруть участь танцюристи всіх вікових категорій від початкового до міжнародного класу. За результатами Гран-прі формується збірна команда Харківської області в усіх вікових категоріях. Для збірної команди регулярно проводяться навчально-тренувальні збори в смт Слобожанський Зміївського району із залученням до роботи з танцюристами кращих фахівців України.

Окрім спортсменів з 15 районів області, цього року в етапах Гран-прі взяли участь танцюристи з Донецької, Полтавської, Сумської, Луганської, Дніпропетровської, Київської, Запорізької областей. Змагання в Куп'янську і Змієві мали міжнародний статус - серед конкурсантів і суддів були представники Італії, Туреччини й Аргентини. У цілому в змаганнях «Гран-прі Слобожанщини - 2017» взяли участь понад 5000 танцюристів, з них 1600 - представники районів Харківської області, 1500 - з міста Харків.

Як раніше писала «Справжня Варта», на Харківщині відбулися заняття із загонами територіальної оборони.

Учасники занять відпрацювали практичні діїскладу підрозділів ТРО в обороні та наступі з використанням бронетехніки. 

Також інструктори ознайомили присутніх з основними положеннями військової топографії, орієнтування на місцевості.

У заняттях взяли участь близько 150 чоловік особового складу підрозділів ТРО.

Безпека та громадський правопорядок - Світлична поставила такі завдання силовикам на координаційній нараді керівників правоохоронних органів Харківської області. Нещодавно губернатор Харківщини Юлія Світлична обговорила з представником НАТО в Україні питання безпеки регіону.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments