Харків'яни захистили титул чемпіонів

Понеділок, 26 червня 2017, 23:27
Ватерполісти збірної Харківської області стали чемпіонами України серед чоловічих команд Суперліги сезону 2016/2017 р.
Харків'яни захистили титул чемпіонів

У фінальній серії матчів плей-офф, яка тривала до трьох перемог, харківці не залишили жодних шансів львівському «Динамо», повідомляє «Справжня Варта».

Підопічні Сергія Колточіхіна і Сергія Столярова перемогли в трьох матчах поспіль, до того ж з переконливою перевагою, повідомила представник команди Наталя Васьо. Спочатку харків'яни перемогли динамівців у двох домашніх іграх з рахунком 6:3 (1:0, 1:2, 4:0, 0:1) і 8:4 (2:2, 3:0, 1:0, 2:2 ), а потім тріумфували і на львівській майданчику – 5:2 (2:1, 0:1, 3:0, 0:0). Таким чином, збірна Харківської області в серії до трьох перемог встановила авторитетний рахунок 3:0 на свою користь.

Нагадаємо, що і в сезоні 2015/2016 р чемпіонами України ставали ватерполісти збірної Харківської області (тоді команда називалася «Слобожанець»). Але якщо в минулому сезоні рахунок в серії до трьох перемог був 3:1 на користь Харкова, то в цьому сезоні харківці не дали львівцям виграти жодного фінального матчу.

Золотими медалями чемпіонату України сезону 2016/2017 р нагороджені воротарі Віталій Петров, Олексій Келеберда і польові гравці Микита Апостол, Кирило Наволоков, Олександр Абрамов, Вадим Євстратов, Артур Однолєтков, Владислав Орлов, Олександр Єрмаков, Микита Бажинов, Денис Гусаков, Михайло Черпак, Денис Гурцкая, Артем Саліхов.

Також двоє гравців збірної Харківської області були визнані найсильнішими у вітчизняному водному поло. Це голкіпер Віталій Петров, який став переможцем у номінації «Кращий воротар» і Олександр Абрамов, якого визнали найкращим захисником. У номінації «Кращий нападник» перемогу здобув динамівець Максим Ратков – вихованець маріупольської ватерпольної школи.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments