У Харкові згадають загиблих альпіністів

Четвер, 29 червня 2017, 14:04
Троє харків'ян були вбиті бандитами у Пакістані
У Харкові згадають загиблих альпіністів

Трагедія сталася в ніч з 22 на 23 червня 2013 року, - повідомляє «Справжня Варта»

Тоді загинули  учасники харківської експедиції Ігор Свергун, Бадаві Кашаєв і Дмитро Коняєв. Напад стався на базовий табір під вершиною Нанга-Парбат (8126 м, Каракорум, Пакистан).

Раніше Харківський Альпклуб виступив ініціатором встановлення їм пам'ятника. Цей символ буде присутній в оформленні пам'ятника, а також буде встановлений в базовому таборі в Нанга Парбат, на місці загибелі альпіністів.

Фестиваль зі скелелазіння «Кубок пам'яті», присвячений пам'яті загиблих харківських альпіністів, пройде у суботу, 1 липня, на скеледромі «Вертикаль» (пр. Петра Григоренка, 2).  Організатори фестивалю - Харківський обласний клуб альпіністів і Федерація альпінізму і скелелазіння Харківської області.

Як раніше писала «Справжня Варта», Сипавін став п'ятим харків'яниним, який підкорив найвищу вершину Землі. Сходження у групі альпіністів проходило з північного, Тибетського боку гори Еверест за стандартним маршрутом.

Валентин Сипавін - багаторазовий чемпіон і призер чемпіонатів України з альпінізму. Почав займатися альпінізмом у 2001 році. Підкорив Ельбрус, Казбек, Монблан, Маттерхорн, Кіліманджаро, Акконкагуа, Альпомайо, Мак-Кінлі та інші вершини. Також займається льодолазінням: бронзовий призер чемпіонату Європи, віце-чемпіон світу, призер етапів Кубка світу з льодолазіння.

Також харківська альпіністка добре показала себе у Польщі. У Варшаві відбувся міжнародний турнір зі скелелазіння («боулдеринг») Bloco Masters – 2017.

Харків’янка Маргарита Захарова посіла друге місце, поступившись суперниці з Великобританії, а Ніка Потапова з Київської області стала володаркою бронзової медалі.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments