«Шахтар» переміг «Ворсклу», «Динамо» – «Чорноморця»: підсумки першого туру нового футбольного сезону

Яша Томський  |  Вівторок, 18 липня 2017, 22:41
Причому, якщо «Чорноморець» хоч якось результативно пручався (2:1), то «Ворскла» на рідному стадіоні видала нуль в залишку.
«Шахтар» переміг «Ворсклу», «Динамо» – «Чорноморця»: підсумки першого туру нового футбольного сезону

Сухим, правда, його ніяк не назвеш, вважає спортивний оглядач «Справжньої Варти».

Бо «Ворскла» могла забити вже на першій хвилині: Ребенок зліва включив швидкість і подав у центр на Шарпар. Той щільно пробив - але в руки П'ятову.

Гол був за «Шахтарем» на 27-й хвилині. Невгамовний Факундо Феррейра і нестримний Анан Патрік, а також Ромеро Бонфімовіч Марлос - хоч і впав, але встиг переправити на Феррейру. Факундо обскакав полтавського захисника і пробив в кут повз Шуста. 0:1.

Другий гол стався по перерві. Шахтарський Марлос обіграв на місці захисника і пробив у самий кут. Вотротник Шуст стрибнув за м'ячем, але той пірнув повз каси. 0:2.

І вже в доповнені три хвилини Алан Патрік поставив остаточну крапку. Халявним м'ячем з правого флангу поскупився – сам змістився до центру і самотужки вдарил точною обвідною комбінацією в кут. 0:3. В кутку, судячи з усього, стояти Шусту. Причому, на гречці - цього добра у всіляких кандидатів в навколовсякі депутати навалом.

У паралельному матчі в Києві всі три голи були забиті протягом першого тайму. «Динамо» атакувало, «Чорноморець» контратакував. Другу половину матчу можна було і не проводити - нічого цікавого, крім «гірчичників» з подальшим видаленням Каплієнка з «Чорноморця», які нічого, в принципі, не вирішували. Під кінець одесити щось намагалися... Але на жаль і ах. 1:2.

Решта баталій першого туру національного чемпіонату нового сезону пройшла на вихідних і стартувала матчем у Львові, де на стадіоні «Україна» тамтешні «Карпати» приймали «Зірку». Зустріч завершилася результативною нічиєю 1:1. Мабуть обидві команди порахували, що почати чемпіонат з очками в таблиці – не найгірша затія. На тому й порішили.

Екс-представники першої ліги «Маріуполь» і «Верес» так само скатали нічию, не виявивши переможця в стартовому поєдинку. В цілому показали футбол, гідний рівня еліти українського футболу.

Каменська «Сталь», розгубивши влітку добрі три чверті складу, змогла обіграти луганську «Зорю». Незважаючи на територіальну перевагу суперників, кам'янчани використали чи не єдиний свій шанс, якого могло і не бути. 20-річний Андрій Якимів ударом зі штрафного несподівано для всіх влучив у сітку воріт, забивши, можливо, найважливіший момент гол у своїй кар'єрі.

У матчі двох представників України в кваліфікації Ліги Європи в Олександрії досить несподівано впевнену перемогу з різницею в два м'ячі здобув донецький «Олімпік». Обидва результативні удари донеччани завдали ще в першому таймі.

Більше спортивних новин читайте на сайті «Справжня Варта».

comments powered by HyperComments