Синхроністки з тріумфом повернулися до Харкова

П'ятниця, 28 липня 2017, 01:43
Збірну України з синхронного плавання, яка здобула шість нагород чемпіонату світу, в тому числі історичну срібну медаль, урочисто зустріли вдома.
Синхроністки з тріумфом повернулися до Харкова

25 липня в харківському аеропорту зустрічали наставників збірної - Світлану Саїдову, Олесю Зайцеву та Валерію Меженіну, адже самі спортсменки повернулися додому трохи раніше та встигли приготувати для своїх тренерів теплу зустріч та подарунки, передає «Справжня Варта».

Зустрічала тренерів і почесна делегація на чолі з заступником голови Харківської облдержадміністрації – керівником апарату ХОДА Анатолієм Бабічевим. Він передав вітання від глави Харківської облдержадміністрації Юлії Світличної та побажав збірній подальших успіхів.

«Дуже приємно за наших дівчат, адже їх праця дуже важка та потребує витривалості, і - що головне - бажання. Спортсменки повністю віддають себе підготовці, виступу та перемогам. Безумовно, перемоги наших спортсменів – це гордість України, гордість Харківської області, - зазначив Анатолій Бабічев. - Обласна адміністрація та особисто керівник області Юлія Світлична постійно підтримують спорт, тому це - і наша гордість, адже ми інвестуємо в імідж нашої держави, імідж нашої області».

Тренери та спортсменки подякували за теплі слова та поділилися своїми враженнями від чемпіонату. Дуже важко було головному тренеру збірної Світлані Саїдовій, бо вона була головною суддею цих змагань та не могла особисто підтримувати своїх спортсменок.

«Я дуже хвилювалася. Дівчатам довелося виступати без мене, без моєї підтримки, - розповідає Світлана Саїдова. - Але все ж таки змогла зловити момент перед стартом, щоб передати настанови. Зараз 70% команди – це юніорки, та відразу - такий старт. Юніори, зазвичай, ростуть за три роки та на четвертий вже стають зрілими спортсменами. Нам прийшлось прискорити процес. У цьому дуже помогли наші досвідчені спортсменки Анна Волошина та Ксенія Сидоренко. Вони були інсайдерами всередині команди та не дозволяли дівчатам лінуватися. Сьогодні я рада за свою країну, рада за спортсменок. Ці діти - цвіт нації. А вважаю, що вони виховані в такому дусі, що навряд чи щось зможе зламати їх у житті. Я за них спокійна».

Нагадаємо, з чемпіонату світу збірна України з синхронного плавання, яка повністю складається з харківських спортсменок (Анна Волошина, Єлизавета Яхно, Анастасія Савчук, Ксенія Сидоренко, Олександра Кашуба, Марина Алексєєва, Владислава Алексєєва, Валерія Апрелєва, Яна Нарежна та Аліна Шинкаренко) привезла срібну та п’ять бронзових нагород. У шести видах програми на п’єдестал пошани підіймалася Заслужений майстер спорту України Анна Волошина.

«Після Олімпіади було дуже важко настроїти себе не новий сезон. Але завдяки нашим тренерам, які можуть підтримати, правильно настроїти та знайти правильні слова, ми змогли швидко згуртуватися, - ділиться враженнями Анна Волошина. - У нас практично повністю оновився склад, та з тих, хто виступав на Олімпіаді, залишилося лише три спортсменки. Якраз, напевно, саме вони і хотіли доказати усьому світу і вперше самім собі, що ми кращі за японок. Тому, на мій погляд, на чемпіонаті світу все так гарно для нас склалося. Я вважаю, що у цієї збірної дуже велике майбутнє».

Після наполегливої праці, важких тренувань та успішного виступу на чемпіонаті світу на збірну чекає невелика відпустка. Та вже за кілька тижнів команда знову збереться, щоб взятися до тренувань, адже попереду ще один відповідальний старт у цьому сезоні – заключний етап Світової серії з синхронного плавання, який з 21 по 24 вересня відбудеться в Узбекистані.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

 

comments powered by HyperComments