У Харкові тривають змагання з екстремального мотоспорту

Неділя, 15 жовтня 2017, 11:33
Вчора стартували дводенні змагання«Напролом» з екстремального ендуро.
У Харкові тривають змагання з екстремального мотоспорту

У змаганнях бере участь близько півсотні осіб з усіх регіонів країни. Найстаршому учаснику виповнилося 55, наймолодшому – всього 12. Першого дня учасники здійснювали заїзди на смузі штучних перешкод на площі Свободи. За словами Сергія Кузнецова, мотогонщика і співорганізатора заходу, даний етап етам носить назву «пролог». Його влаштовують для глядачів, адже той має чимало елементів шоу. Самі змагання проходять на маршрутах різної складності – від більш простих (лайт) до складних трас (хард) з насиченим рельєфом і перешкодами.

За словами Кузнецова, до цього ендуро-перегони такого масштабу не проводилися ні в Харкові, ні в Україні. «За своєю значимістю це неймовірний захід, оскільки наша мета – залучити до цього виду мотогонок юних спортсменів, привернути увагу громадськості, показати, що це круто, що таким спортом можна і потрібно займатися», –він.

За словами начальниці управління інвестиційних та іміджевих проектів міськради Вікторії Грецької-Миргородської, наступного року планується провести ще одні змагання «Напролом». Вона висловила сподівання, що цей захід стане щорічним, а з наступного року – міжнародним».

Сьогодні триває другий день змагань, під час якого передбачені перегони на пересіченій місцевості. Вони пройдуть в «Extreme Enduro Park». Призовий фонд перегонів становить 50 тисяч гривень без урахування спонсорських призів.

Як повідомляла «Справжня варта», харківські спортсмени успішно виступили на міжнародних змаганнях на шпагах. У Туреччині та Сербії відбулися етапи кадетського циклу з фехтування на шпагах, на яких харківські спортсмени завоювали золоту та дві бронзові нагороди.

comments powered by HyperComments