«Шахтар» вийшов у плей-офф Ліги чемпіонів із Харкова

Яша Томський  |  Середа, 1 листопада 2017, 23:37
Уся українська футбольна спільнота в середу пильно спостерігала за черговим матчем «Шахтаря» у Харкові
«Шахтар» вийшов у плей-офф Ліги чемпіонів із Харкова

Бо був він у форматі Ліги чемпіонів проти роттердамського клубу «Фейєноорд», котрий два тижні тому донецька команда вдало обіграла на виїзді, і тепер треба було закріпити успіх уже в домашньому протистоянні, аби бути повністю впевненим у виході до плей-офф, повідомляє «Справжня Варта».

Попри позитивний настрій, «Шахтар» пропустив першим. Хитрий Йоргенсен послав м'яч головою у лівий кут. Не пройшло і двох хвилин, як українська команда відігралася зусіллями Ферейри і його бразильської компанії: Тайсон вийшов один на один після пасу з глибини, забити не зміг, але скинув Бернарду. Той теж не поскупився і катнув Феррейрі, котрий хоч і з другої спроби, але вразив незахищені ворота. 1:1. А ще за три хвилини уже Марлос вивів донецьку команду в плюс. Було так: Тайсон розігнав атаку лівим флангом, віддав Ісмаїлі, той прострелив,у захист виніс м'яч, але Марлос підібрав відскок і спрямував м'яч «стрімким домкратом» у ліву «дев'ятку». 2:1.

Той же Марлос став героєм й у другому таймі. От що український паспорт животворящий робить! Неймовірно елегантно, впевнено і красиво скерував м'яч у нідерландські ворота – обігрався в штрафній з Феррейрою, отримав пас назад, обіграв захисника і холоднокровно підсік м'яч над голландським кіпером.

3:1, але заспокоюватися було зарано. Адже грати залишалося ще хвилин з десять. І три хвилини суддя додав у якості компенсації. І подеколи, як, втім, і в попередньому таймі, виникали лячні моменти. Андрію П'ятову довелося кілька разів рятувати ворота від шалених «фей».

А під зав'язку ще й сніг пішов дебелий...

«Шахтар» – «Фейєноорд» 3:1 і дев'ять очок в української команди. Щонайменше, шлях у Лігу Європи відкритий. «Кроти» – молодці. Можна розслабитися.

Втім, невідомо, що можуть «відмочити» «зраджені» вболівальники. Як раніше повідомляла «Справжня Варта», напередодні гри сталася бійка у харківському пабі «Стіна». Учасників бійки, серед яких виявилися і голландці, затримали, Задля благополучного проведення матчу силовики стягнули до «Металіста» чималі сили. Збираючись до Харкова, клуб із Роттердама замовив у Харкові ескорт-послуги.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments