У Харкові «злили» тренера іменитого футбольного клубу

Яша Томський  |  Середа, 22 листопада 2017, 22:51
У матчі 22-го туру, який завершив осінню частину чемпіонату України з футболу в першій лізі, харківський «Геліос» бездарно програв «Черкаському Дніпру» з рахунком 1: 3.
У Харкові «злили» тренера іменитого футбольного клубу

Для тих, хто не в курсі: «Черкаський Дніпро» насилочку проглядається на дні турнірної таблиці, а «Геліос» баражує в районі «шістки».

І в принципі, все добре все починалося. Вже на другій хвилині перша ж атака «Геліоса» завершилася взяттям воріт. Після навісу зліва Антона Кічі Сергій Кравченко головою замкнув передачу, і м'яч влетів у нижній кут воріт Ореста Будюка. 1:0. Після цього «Геліос» продовжив активно атакувати, але перший тайм так і закінчився з мінімальною перевагою.

А от по перерві щось пішло не так і догори ногами. Ярослав Захаревич пробив від лінії штрафного майданчика харківців, і м'яч залетів у кут воріт Ярослава Котлярова. Опанькі! 1:1. Майже відразу, на 65-й хвилині, той же Захаревич навісив справа, Котляров невпевнено зіграв на виході і скинув м'яча прямо на суперника – Вадима Чорного. Тому залишалося тільки вразити залишені кіпером ворота. Фіксуємо наступний факт: 1:2.

Після цього гра в атаці у «Геліоса» розладналася, а гості використали ще один свій шанс. На 76-й хвилині розіграш кутового перетворився в затяжну атаку Черкас. У завершальній стадії послідував удар Сергія Ічанського від лінії штрафного, рикошет від гравця «Геліоса», після чого ошаленілий м'яч відлетів до Руслана Качура, і той точно пробив – 1: 3.

«По сьогоднішній грі можу сказати тільки одне. Напевно, ми гівно. Інших слів у мене немає, – не соромився у висловах про гру своїх г̶о̶в̶ ... орлів головний тренер «Геліоса» Сергій Сізіхін. – Якщо коротко: особисто я і тренерський штаб зробили все можливе для хлопців. Останнім часом я дуже часто спілкувався з президентом клубу, який зробив для хлопців все. Зараз був переломний момент, коли у нас ще були шанси боротися за поставлені завдання. Але, на жаль, ця... власне кажучи, я навіть не можу підібрати слів. Напевно, мене просто злили – мене і тренерський штаб... Я ніколи не боявся і завжди брав відповідальність на себе. І тепер теж насмілюся це зробити. У всьому, що відбувалося на футбольному полі, винен я. І в турнірному становищі, в якому ми зараз знаходимося, теж.

Отже, після 22 матчів «Геліос» з 40 очками знову на шостому місці. Вище розташувалися столичний «Арсенал» (55), ФК «Полтава» (50), «Інгулець» (Петрово) (45), «Колос» (Ковалівка) (41) і чернігівська «Десна» (40).

У чемпіонаті настали чотиримісячні зимові канікули. Ігри 23-го туру пройдуть аж 18 березня наступного року, і «Геліос» в Охтирці зустрінеться з тамтешнім «Нафтовиком». То ще дожити треба. Зустрінеться вже під керівництвом нового тренера? Поживемо – побачимо. Може його ніхто і не «зливав» – то він ціну собі набиває?..

comments powered by HyperComments