Харківські синхроністки - найкращі в Україні

Вівторок, 19 грудня 2017, 13:57
Харківські синхроністки перемогли на Кубку України.
Харківські синхроністки - найкращі в Україні

Змагання відбувалися в Харкові, на «Локомотиві» з 15 по 17 грудня, передає прес-служба ХОДА.

Участь у них брали команди з Харкова, Києва, Миколаєва, Одеси, а також гості з Чилі, Болгарії та Чехії.

Харківські спортсменки отримали 7 золотих та 6 срібних нагород.

Найбільша кількість перемог була на рахунку Єлизавети Яхно. Харків’янка здобула шість з семи можливих золотих медалей, а також одну срібну нагороду. З результатом 91.3210 бала Єлизавета перемогла в технічній програмі соло, з результатом 93.8000 бала – в довільній програмі соло. Також разом з Анастасією Савчук вони впевнено обійшли суперниць у технічній (91.3575 бала) та довільній (93.1500 бала) програмах дуетів.

Успішно Єлизавета Яхно та Анастасія Савчук виступили в командних змаганнях у складі збірної «Харківська область-1». До складу команди також увійшли Владислава і Марина Алексєєви, Валерія Апрєлєва, Олександра Кашуба, Яна Нарєжна, Катерина Резнік, Марта Федіна та Аліна Шинкаренко. Харків’янки перемогли в змаганнях комбінованих груп (93.4000 бала) і в технічній програмі груп (85.3332 бали).

У довільній програмі груп перша збірна команда Харківської області не виступала, але перемога також була за господарками змагань. Її в цьому виді змагань з результатом 87.7500 бали здобула збірна команда «Харківська область-2», до складу якої увійшли Бережна Валерія, Лихман Євгенія, Бурдова Олександра, Носова Анна, Гришко Вероніка, Дерев'янченко Олеся, Коваленко Олександра, Корнєєва Дарина, Кріцина Валерія, Кулик Анастасія.

Також на рахунку команди «Харківська область-2» були срібні медалі в технічній програмі груп (83.7357 бали) та у комбі (87.6500 бали).

Нагадаємо, з чемпіонату світу збірна України з синхронного плавання, яка повністю складається з харківських спортсменок (Анна Волошина, Єлизавета Яхно, Анастасія Савчук, Ксенія Сидоренко, Олександра Кашуба, Марина Алексєєва, Владислава Алексєєва, Валерія Апрелєва, Яна Нарежна та Аліна Шинкаренко) привезла срібну та п’ять бронзових нагород. У шести видах програми на п’єдестал пошани підіймалася Заслужений майстер спорту України Анна Волошина.

comments powered by HyperComments