Із Харкова поїхала футбольна команда

Справжня Варта  |  Середа, 7 лютого 2018, 22:42
Проте, згідно із закону фізики, коли щось десь зникає, воно обов'язково виявляється в іншому місці.
Із Харкова поїхала футбольна команда

Так і з харківським футбольним клубом «Геліос», котрий вилетів із Харкова і за дві години авіанебуття опинився в Туреччині. Футбольна команда клубу полетіла на передсезонний навчально-тренувальний збір, котрий розпочався 7 лютого. Готуватися до весняної частини сезону на середземноморському узбережжі підопічні Ігоря Рахаєва будуть до 8 березня. За чотири тижні перебування в Антальї заплановано сім контрольних спарингів.

10 лютого в стартовому товариському матчі зборів «Геліос» поміряється силами з угорським клубом «Дьйор ЕТО» (7-е місце у Другому національному дивізіоні), 14-го числа запланована гра з командою «Алмалик» з Узбекистану (7-е місце за підсумками чемпіонату своєї країни сезону-2017), 19-го – з іще одним угорським колективом «Кишварда» (2-е місце у Другому національному дивізіоні), а 24 лютого з клубом «Абдиш-Ата» з Киргизстану (віце-чемпіон країни за підсумками сезону 2017 року). П'ятий спаринг зборів має відбутися 1 березня. Суперник тут поки не визначений.

Безпосередньо в Туреччині стане відомий і опонент по контрольному матчу, який має відбутися 7 березня, за день до повернення «Геліоса» додому. 3 березня на команду з Харкова чекає зустріч із білоруським клубом «Слуцьк» (7-е місце в підсумковій таблиці чемпіонату Білорусі-2017).

Напередодні відльоту до Туреччини склад «Геліоса» поповнився трьома новими футболістами. Контракти з клубом підписали 31-річний воротар Сергій Погорілий (на знімку), 37-річний захисник Владислав Зайчук та 28-річний атакуючий півзахисник/нападник Олександр Лебеденко. Вони працювали зі своїми новими партнерами на протязі харківських циклів зимової підготовки команди, а 7 лютого, вже як повноправні гравці команди, вирушили до Туреччини.

Двоє з цих трьох новачків добре відомі харківським уболівальникам. Сергій Погорілий раніше захищав ворота «Металіста», після чого відправився у норвезький «Буді-Глимт», а Владислав Зайчук уже виступав за «Геліос», а також за харківський «Арсенал» і ФК «Харків». Останньою його командою був охтирський «Нафтовик». Олександр Лебеденко виступав за клуби Сумської області і за маріупольський «Іллічівець», а в «Геліос» він перейшов з ФК «Полтава».

У другій половині січня першим зимовим новачком «Геліоса» став 28-річний центральний півзахисник Євген Чепурненко з чернігівської «Десни».

comments powered by HyperComments