Хто з харківських спортсменів представляє Україну на Олімпіаді-2018

Четвер, 8 лютого 2018, 20:23
У п'ятницю, 9 лютого, в Південній Кореї стартують XXIІI Зимові Олімпійські ігри. За медалі Олімпіади боротиметься й пара представників Харкова.
Хто з харківських спортсменів представляє Україну на Олімпіаді-2018

До складу Олімпійської збірної України увійшли 33 спортсмени, які змагатимуться за медалі у 9 з 15 представлених видах спорту, а саме: у біатлоні, фігурному катанні, санному спорті, фристайлі, лижних перегонах, гірськолижному спорті, сноубордингу, скелетоні та лижному двоборстві.

При найближчому розгляданні в українській олімпійській команді є й харків’яни. Це фігуристи Олександра Назарова та Максим Нікітін, які змагатимуться в танцях на льоду. Для Олександри та Максима це дебютні Олімпійські ігри на дорослому рівні. На юнацькій Олімпіаді вони вже виступали та у 2012 році стали срібними призерами. Пара Назарова/Нікітін одними з перших серед українських спортсменів вибороли олімпійські ліцензії для поїздки до Пхенчану.

Змагання танцювальних пар у фігурному катанні заплановані на 19 та 20 лютого. 19 лютого відбудеться короткий танець, а вже за його підсумками найкращі дуети виступатимуть 20 лютого і у довільній програмі.

Церемонія відкриття Олімпіади відбудеться 9 лютого о 13:00 за київським часом (20:00 – за тамтешнім).

Під час параду команд прапороносцем збірної України стане олімпійська чемпіонка 2014 року біатлоністка Олена Підгрушна.

До речі, медалі на минулій зимовій Олімпіаді-2014 українські спортсмени завоювали саме в біатлоні: «золото» – в жіночій естафеті та «срібло» – в жіночому спринті.

 

comments powered by HyperComments