Fair play: Павелко переміг братів Суркісів чесною грою /ДОКУМЕНТ

Яша Томський  |  Вівторок, 20 лютого 2018, 21:32
Футбольний клуб «Динамо» (Київ) програв справу з розгляду апеляції на рішення Контрольно-дисциплінарного комітету і Апеляційного комітету ФФУ про присудження технічної поразки за неявку команди в Маріуполь на матч 7-го туру УПЛ.
Fair play: Павелко переміг братів Суркісів чесною грою /ДОКУМЕНТ

Вердикт виніс Спортивний арбітражний суд (CAS) у Лозанні.

Нагадаємо, що в серпні 2017 року керівництво ФК «Динамо» Київ заявило, що боїться відправляти своїх гравців на поєдинки 7-го туру УПЛ в Маріуполь, хоча раніше в цьому місті вже відбулося три матчі нового сезону Прем'єр-ліги і організація цих зустрічей пройшла на найвищому рівні.

Пізніше, усвідомивши, що смажений півень може клюнути в найцінніше місце організму, власники клубу «Динамо» (брати Ігор та Григорій Суркіси) запропонували «Маріуполю» зіграти таки поєдинок у Києві, а матч-відповідь провести в Маріуполі. Проте отримали відмову.

Вищий орган спортивного правосуддя CAS залишив рішення Апеляційного комітету ФФУ в силі. Відтак, за неявку на матчі в Маріуполь основній команді «Динамо», а також командам U-21 і U-19 остаточно зараховано технічну поразку з рахунком 3:0. Вердикт CAS підтвердив позицію ФФУ (керівник – Андрій Павелко) щодо рівності всіх клубів перед Регламентом і зобов'язанням підкорятися діючим спортивним правилам.

Спортивний арбітражний суд Лозанни був останньою надією президента клубу Ігоря Суркіса і його старшого брата Григорія уникнути покарання за неявку на матч, але не зрослося. Суд підтвердив законність рішень дисциплінарних органів ФФУ.

comments powered by HyperComments