Де подівся «Геліос»?

Яша Томський  |  Середа, 21 лютого 2018, 20:21
На три дні поспіль – 20, 21 і 22 лютого – футболістам харківського футбольного клубу «Геліос» оголосили вихідні.
Де подівся «Геліос»?

Наразі команда проводить час у Туреччині, виконуючи програму навчально-тренувального збору.В рамках якого «Геліос» провів кілька спарингів. Зокрема, минулого тижня суперником харківської команди стала восьма команда чемпіонату Узбекистану 2017 року «АГМК» з Алмалика Ташкентської області. До матчу з командою «АГМК» футболісти «Геліоса» підійшли під навантаженням. Якщо напередодні вони провели лише ранкове тренування, а ввечері отримали час на відпочинок, то наступного дня  відпрацювали одразу два повноцінних заняття. А у день поєдинку з узбеками тренерський штаб «Геліоса» запропонував гравцям ранкове тренування, яке за насиченістю і характером була напруженою.

Що до матчу, то перша половина зустрічі затьмарилася вимушеною заміною Володимира Шопіна. В одному з моментів він зіткнувся головами з опонентом з «АГМК», після чого допомога лікарів знадобилася обом футболістам. Втім, і гра для них на цьому завершилася. Як наслідок, захиснику «сонячних» тут же був накладений шов в районі скроні.

На грі подія ніяк не відбилося, і стартові нулі збереглися на табло до фінального свистка.

19 лютого «Геліос» провів третій товариський матч, в якому його суперником був чинний чемпіон і лідер нинішнього чемпіонату Вірменії «Алашкерт» з Мартуні. Матч розпочався зі швидкого голу вірменських футболістів, однак пропущений м'яч не вивів з рівноваги «геліосців», і дуже швидко вони відновили рівність. Гол у ворота вірменської команди був забитий після флангового прострілу Антона Кічи. Хтось із гравців «Алашкерт» невдало перетнув траєкторію польоту м'яча, і шкіряний предмет залетів у ворота. 1:1.

Нічийний рахунок до кінця першого тайму не змінився. А незабаром після початку другої половини зустрічі арбітр зафіксував порушення з боку капітана «Геліоса» Сергія Лобойка в своїй штрафній площі. На думку арбітра, той нібито притримав за футболку свого візаві в боротьбі за м'яч. За незгоду зі своїм рішенням рефері тут же вилучив капітана з поля. Удар гравця «Алашкерта» з «точки» воротар «сонячних» Микита Овчаров парирував. Але епізод на цьому не завершився – арбітр призначив повторний пенальті, зафіксувавши з боку воротаря харківців рух до удару. Повторний пенальті досяг мети і, як виявилося, приніс команді з Вірменії мінімальну перемогу 1:2.

Втім, до честі підопічних Ігоря Рахаева, навіть удесятьох вони намагалися вести свою гру і на милість супернику не здавалися. Хороші моменти, щоб відзначитися, були у Артема Козлова, Сергія Кравченка та Антона Кічи. Але їм банально не щастило, і більше голів не сталося.

Матчем з «Алашкертом» футболісти «Геліоса» завершили першу частину турецького збору.

З 23 лютого «сонячні» почнуть другий цикл роботи в Туреччині, який триватиме до 7 березня. Свій наступний спаринг «Геліос» проведе уже 26 лютого.

comments powered by HyperComments