«Рома» не відчула себе, як вдома: Харків учергове став фартовим для «Шахтаря»

Яша Томський  |  Середа, 21 лютого 2018, 23:44
Другим змаганням нового футбольного сезону для «Шахтаря» став двобій проти італійської «Роми» у форматі Ліги чемпіонів. Матч пройшов у Харкові на стадіоні «Металіст» 21 лютого.
«Рома» не відчула себе, як вдома: Харків учергове став фартовим для «Шахтаря»

Довго йшла боротьба, але під самкінець першого тайму «Ромі» вдалося відкрити рахунок забитим м'ячам. Джеко віддав пас врозріз центром на межі офсайду Юндеру, турок випередив Ісмаїлі і пробив другим дотиком. П"ятов зачепив м'яч, але той все одно влетів в сітку, а Кривцов не встиг вибити з лінії.  0:1 – тим і завершився перший напівперіод гри.

А вже по переві взявся за справу «Шахтар». Ракицький практично зі своєї штрафної видав відмінну передачу на хід Феррейрі, той оббіг Маноласа, вийшов один на один і точно пробив в правий кут. Стало 1:1.

Через 20 хвилин «Шахтар» подвоїв свій доробок зусиллями Фреда. Той, на перший погляд, довго колупався, чухався і тинявся пробити штрафний... І таки не даремно. Бо це був фантастичний – з погляду з трибуни – удар: м'яч від поперечини влетів у правий кут – і 2:1 загорілося на таблі.

Все решта було ділом техніки.

«У Харкові, як завжди, перемога! Вітаю «Шахтар» та українських вболівальників! Сподіваємось на гарний результат у Римі та чвертьфінал Ліги Чемпіонів у Харкові», – одразу ж після матчу поділилася першими враженнями у Фейсбуці голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична.

Варто зазначити, що десь за годину до матчу на площі Свободи сталася бійка футбольних фанатів. Втім, сутичка була локальною – близько 50 харків'ян і 40 римлян кидалися сніжками – і нетривалою: доволі швидко її припинили правоохоронці. Поліціянти відтіснили агресивних фанатів один від одного. Після чого опонентів розділили і, розташувавши по двох автобусах, відвезли. Начебто ніхто серйозно не постраждав. Принаймні, на вечір 21 лютого офіційної інформації про постраждалих не було.

comments powered by HyperComments