Харківська футбольна команда потрапила в епіцентр погодного циклону / ВІДЕО

Яша Томський  |  Середа, 28 лютого 2018, 20:29
Гравцям харківського «Геліоса» довелося залишити зону комфорту, і під сильну зливу і огидний вітер ганяти м'яча по полю.
Харківська футбольна команда потрапила в епіцентр погодного циклону / ВІДЕО

Як кажуть, у таку погоду хороший хазяїн навіть собаку на вулицю не вижене. Але тренерський штаб харківської команди не зважив на прислів'я, і вивів футболістів на  четвертий товариський матч в рамках збору в Туреччині, звідки, власне, і прийшов до України циклон у вигляді рясного снігу, який тепер і доводиться розгрібати усіма силами. 

«Товарняк» грали з казахстанським «Тоболом» з Костаная. Команда є чемпіоном Казахстану 2010 року і володарем Кубка Казахстану-2007, а тамтешній чемпіонат костанайци завершили на п'ятому місці.

Спочатку в грі домінували харківські, яким за рахунку 0:0 вдалося двічі перевірити на міцність каркас воріт костанайцев. Той витримав, проте у первний момент оборона «Тоболу» дала збій під тиском з боку футболістів «Геліоса» і, як наслідок, у ворота казахстанців був призначений 11-метровий. З «точки» не схибив Євген Чепурненко.

Мінімальна перевага харків'ян зберіглася до перерви. На початку другого тайму футболісти «Тоболу» перехопили ініціативу. Їм давалася проста гра – з далекими закидами уперед, боротьбою гравців групи атаки за м'яч і подальшими погрозами «Геліосу». Першим зусилля партнерів у гол втілив екс-півзахисник дніпровського «Дніпра» Джаба Канкава (1:1), а незабаром автором другого гола тобольців став колишній захисник луцької «Волині» Ванче Шиков (1:2).

Опинившись у ролі наздоганяючих, харківці продовжили грати в комбінаційному стилі. І змогли звести поєдинок до нічиєї. Підсумковий результат матчу 2:2 встановив Артем Козлов, який своєчасно опинився в потрібний час у потрібному місці – коли мокрий м'яч вислизнув з рук кіпера «Тоболу» Дмитра Непогодова (котрий, до речі, виступав в Україні за молодіжні команди київського «Динамо», донецького «Металурга» і полтавської «Ворскли», поки не переїхав у Казахстан.

Отже, 2:2 в умовах екстриму.

Свій наступний спаринг збору «Геліос» повинен провести 1 березня. 100-відсоткової гарантії немає, бо погода може знову викинути якісь «фортєля», Та й про суперника ще досі (принаймні, на сьогоднішній вечір) широкому загалу нічого не відомо.

comments powered by HyperComments