Харківські паралімпійці здобули 12 медалей у Пхьончані

Понеділок, 19 березня 2018, 15:55
Загалом у змаганнях взяли учать спортсмени з 49 країн світу, які змагалися у 6 видах спорту - біатлоні, кьорлінгу на візках, гірських лижах, лижних перегонах, следж-хокеї та пара-сноуборді.
Харківські паралімпійці здобули 12 медалей у Пхьончані

Про це повідомив заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев під час прес-конференції 19 березня, передає прес-служба ХОДА. 

Збірну команди України представляли 33 спортсмени, серед яких 10 помічників для атлетів з вадами зору, з 9 регіонів. Вони виступали у трьох видах спорту - біатлоні, пара-сноуборді  та лижних гонках. У загальному заліку наша збірна посіла 6 місце, завоювавши 7 золотих, 7 срібних та 8 бронзових медалей.

«Харківську область представляли 9 спортсменів, серед яких 4 гайдів-помічників. Вони здобули 12 медалей. Зокрема, 2 золоті медалі у біатлоні завоював Віталій Лук’яненко, Оксана Шишкова здобула 1 золоту, 2 срібні медалі у біатлоні, а також 1 золоту в естафеті, 1 срібну та 1 бронзову у лижних гонках. Людмила Ляшенко завоювала 2 бронзові медалі у біатлоні, 1 золоту в естафеті та 1 бронзову медаль у лижних гонках. 1 бронзову медаль у біатлоні та золото в естафеті отримав Юрій Уткін», - підсумував Анатолій Бабічев.

Всі вони отримають обласні грошові винагороди по поверненню додому: за перше місце - до 100 тис. грн., за друге - до 70 тис. грн., за 3 місце - до 50 тис. грн. Загалом спортсмени та їхні тренери отримають 1 млн 290 тис грн винагороди від області.

«Крім того, спортсмени отримають відзнаки від держави. Що стосується нашого внеску, то обласна адміністрація робить все можливе -  кошти виділяються і на розвиток галузі, і на підготовку спортсменів до змагань, і на відзначення їхніх досягнень», - зауважив заступник голови ХОДА.

Нагадаємо, у перший день Параолімпійських ігор харківські спортсмени здобули три нагороди.

Також повідомлялося, що 10 березня у Південній Кореї стартували Параолімпійські ігри. Збірну України будуть представляти 33 спортсмени. Шестеро з них є мешканцями Харкова. 

comments powered by HyperComments