Міжнародний жіночий хокейний турнір у Харкові: Юлія Світлична надихнула «Пантер» на перемогу

Четвер, 12 квітня 2018, 22:11
У Харкові розпочалося цікаве спортивне дійство, переможниці якого стануть володарками кубку Жіночого хокейного турніру The Kharkiv Invitational.
Міжнародний жіночий хокейний турнір у Харкові: Юлія Світлична надихнула «Пантер» на перемогу

На арені «Салтівський лід» проходить серія матчів за участі трьох українських команд: харківських «Пантер» та «СМК» і клубу «Дніпровські Білки», і американських хокеїсток із клубу «Ягуари».

В урочистій церемонії відкриття турніру 12 квітня взяла участь голова ХОДА Юлія Світлична.

«Думаю, що сьогодні буде гаряча гра на холодному льоду, і дівчата покажуть, на що здатні, – сказала керівник області. – Ми будемо підтримувати не тільки сьогоднішній чемпіонат, але й розвиток жіночого хокею в області та в цілому підтримувати спорт, щоб досягати найкращих результатів».

Юлія Світлична відзначила, що розвиток спорту є одним із невід’ємних пріоритетів розвитку Харківської області.

«Ми розвиваємо як олімпійські, так і неолімпійські види спорту. Виділяємо стипендії видатним спортсменам і тренерам, а також запровадили стипендії тим спортсменам, котрі тільки-но починають демонструвати результати, аби спонукати їх на подальші звершення», – сказала голова ХОДА.

У перший день змагань відбулись два матчі: харківський клуб «СМК» зустрівся з «Дніпровськими Білками», а чемпіонки України, харківські «Пантери» – з «Ягуарами» із Нью-Джерсі.

Ще кілька хокейних зустрічей відбудеться 13 квітня, на 14-е заплановані матчі за І та ІІІ місця. У форматі турніру також заплановано проведення майстер-класів для дітей від американських тренерів (перший, до речі, вже був 11 квітня, другий завершить турнір 15 квітня).

Турнір The Kharkiv Invitational є некомерційним, він спрямований на популяризацію хокею серед жінок. У кожній команді – мінімум 11 гравців віком від 15 років.

Цікаво, що відкрити цей міжнародний жіночий хокейний турнір у Харкові голову ХОДА попросила засновниця та президент ХК «Пантери» Катерина Середенко під час зустрічі команди з очільницею області 15 березня.

«Вболіваємо за наших!», – як каже один відомий спортивний радіокоментатор.

comments powered by HyperComments