3G для роботи: декілька способів використати смартфон з інтернетом в офісі

П'ятниця, 4 вересня 2015, 19:02
3G - це не лише спосіб бути завжди онлайн, дивитися кліпи на смартфоні і користуватися онлайн-радіо, це ще і хороша поміч для збільшення продуктивності на роботі.
3G для роботи: декілька способів використати смартфон з інтернетом в офісі

У рамках проекту «Справжньої Варти» і оператора мобільного зв'язку Київстар «Якісний 3G» ми вже розповіли про те, як з поширенням швидкісного інтернету зміниться бізнес, поширяться «розумні речі», а банківські послуги повністю переберуться в Мережу, торкнулися теми, в чому відмінність 3G від інших видів зв'язку, порадили, як вибрати 3G смартфон в Україні.

Сьогодні ми торкнемося теми, як 3G може допомогти українцям працювати ефективніше.

Смартфон як пристрій для сканування

Якщо в офісі ви часто маєте справу з текстами, а особливо - із вже роздрукованими документами, то ваш телефон може послужити для вас роль розумного сканера. Сфотографувавши потрібний фрагмент роздрукованого тексту, і скориставшись додатком Google Goggles, ви зможете розпізнати текст за допомогою телефону. Доступні опції з розпізнавання англійського і російського тексту. Крім того, додаток коректно розпізнає електронні адреси, штрихкоди і телефонні номери.

Goggles дозволяє також користуватися пошуком за картинками Google і розпізнавати зображення. Для цього вам потрібний тільки смартфон і швидкий інтернет.

Для iOS існує аналогічний додаток Scanner Pro.

Для порівняння: 2G дозволяє вам користуватися інтернетом із швидкістю 384 Кбіт/сек. Цього безумовно мало для роботи такого «важкого» застосування. Швидкість 3G, 42 Мбіт/сек, відкриває користувачам таку можливість.

Смартфон  як простір для зберігання файлів

При роботі з інформацією часто доводиться користуватися великою кількістю джерел. І не завжди є можливість носити усю інформацію з собою. Якщо ви користуєтеся хмарними сервісами для зберігання даних, доступні при підключенні до інтернету, ви ніколи не забудете те, що вам треба.

Найпопулярніший сервіс - Dropbox, який працює з пристроями на iOS і на Android.

Альтернатива - Google Drivе, де доступно пропонує більше місця (цілих 15 гігабайт проти 2 у Dropbox).

Багато хто використовує в роботі хмарні сервіси вже зараз. Проте звичайний мобільний інтернет не дозволяє користуватися Google Drivе і Dropbox, наприклад, у відрядженнях або під час виїзних зустрічей/ нарад у відсутності ноутбука. А з 3G усе необхідне буде з вами прямо у вашому смартфоні.

Смартфон для спілкування з клієнтами

Зрозуміло, мова не про дзвони телефоном, пропонується куди ширший вибір функцій. Якщо ви працюєте у сфері, незамінною буде функція перегляду екрану вашого співрозмовника (у 2G швидкість не дозволяє використовувати цю функцію). Так ви можете вести спільну роботу над одним і тим же проектом або давати інструкціїі роз'яснення.

2G фактично не дозволяє користуватися відео-дзвінками, іноді у важливих переговорах необхідно мати можливість бачити свого співрозмовника.

Це всього три функції, які розкриваються перед офісним працівником з появою швидкісного мобільного інтернету. Експерти відзначають, що 3G дозволяє працівникам стати мобільними, відірватися від роботи в офісі, виконувати завдання швидше і ефективніше.

«Якісний 3G» - спецпроект «Справжньої Варти» і українського оператора телекомунікацій «Київстар», послугами зв'язку якого користуються більше 26 млн абонентів.

comments powered by HyperComments