3G смартфон vs 3G модем: що обрати

Четвер, 3 грудня 2015, 15:54
З появою швидкісного інтернету нового покоління перед українцями постало питання, що краще 3G смартфон або 3G модем. Щоб відповісти на це питання, треба розібратися в тому, які переваги є у цих пристроїв, а також зрозуміти, які з вказаних переваг взагалі потрібні конкретному користувачеві. Але про все по порядку...
3G смартфон vs 3G модем: що обрати

3G модеми - автономні пристрої, які забезпечують підключення гаджета до бездротової мережі. Вони мають певну перевагу перед смартфонами: ці пристрої оснащені зовнішніми антенами, завдяки яким досягається більш висока швидкість інтернету. Невеликий розмір пристрою дозволяє носити його з собою і бути онлайн на вашому ноуті, наприклад, тоді, коли вам це дійсно треба.

Зрозуміло, окрім плюсів, є і мінуси використання 3G-модемів. Адже, на відміну від смартфонів, самі по собі, ці пристрої даремні: без ноутбука або комп'ютера ви не зможете їх використати.

Смарфтон з 3G, навпаки, - це і вихід в інтернет на високій швидкості, і можливість дзвонити і відправляти смс, і безліч інших функцій. Ви можете користуватися соціальними мережами, дивитися відео, слухати радіо онлайн, вести ділове листування - словом, робити все, для чого раніше швидкості мобільного інтернету не вистачало. Але ви нікуди не подінетеся від обмеження розміру екрану вашого смартфону.

До речі, безперечним плюсом є те, що сам смартфон можна використати як модем.

Для цього треба використати Bluetooth або data- кабель, з яким продається пристрій. При цьому Bluetooth - мобільніший спосіб, проте так ви витратите більше заряду акумулятора, а швидкість буде дещо нижча, ніж при використанні кабелю.

Використати 3G смартфон в якості модему найзручнішt у разі, якщо ваша мета - здійснювати відеовиклики, працювати в інтернеті, користуватися електронною поштою і таке інше.

Попри те, що швидкість підключення вище у модему, смартфон об'єднує функціональність і компактність, виступає не просто провідником у мережу, але і повноцінним пристроєм, а щоб використати його в якості модему, не треба нічого, окрім підключення по Bluetooth, тобто зробити це можна буде навіть в непередбаченій ситуації.

Вирішувати і робити вибір - кожному окремому користувачеві, це як з вибором автомобіля : тут головне - зручність його власника.

Нагадаємо, що у рамках нашого спецпроекту «Якісний 3G», який реалізується завдяки підтримці видатного вітчизняного оператора мобільного зв'язку Київстар, ми вже розповіли нашим читачам про те, чому такий актуальний зараз 3G для України. Ми поговорили про можливості використання мобільних грошей, з'ясували, на що українці витрачають трафік 3G, а також пояснили, в чому відмінність 3G стандартів і повідомили, що Харків'яни вже зовсім скоро зможуть скористатися якісним 3G-інтернетом від «Київстар».

comments powered by HyperComments