Як зробити так, щоб швидкісного інтернету вистачало на все?

П'ятниця, 11 грудня 2015, 19:31
3G інтернет стає усе більш популярним. Користувачі вибирають зручність, комфорт і швидкість замість повільного і застарілого 2G формату. Правда, можливості, що відкрилися, ставлять перед українцями нове питання: як зробити так, щоб інтернету вистачало на все.
Як зробити так, щоб швидкісного інтернету вистачало на все?

За даними досліджень, найбільше трафіку 3G йде на перегляд онлайн-відео: це близько 30 відсотків загального трафіку.

До речі, фахівці стверджують: з кожним роком відео-контенту в інтернеті стає все більше. Ми вже говорили про те, що з поширенням 3G популярність онлайн-телебачення порівняється з Facebook. Так що з часом вам може знадобитися ще більше трафіку.

Саме тому варто вибирати тариф з урахуванням ваших потреб і інтернет високої якості, щоб не доводилося витрачати зайвий час на невдалі підключення.

Благо, першої умови дотриматися досить просто: наприклад, оператор "Київстар" для харків'ян пропонує тариф "Для смартфону " за 40 грн/міс, в якому 1,5 ГБ швидкісного інтернету причому трафік для соціальних мереж не тарифікується. До речі, оператор вже закінчив будівництво 3G-сетимережі в Харкові і вже в грудні готується надати абонентам користування в тестовому режимі.

Як нещодавно відзначив президент Київстар за сім місяців 2015 року Київстар побудував найбільше 3G-покриття серед GSM- операторів, які отримали ліцензії одночасно з компанією. Варто відзначити, що упродовж усієї своєї історії оператор послідовно виступав за модернізацію телеком-галузі і впровадження в Україні кращих світових технологій. На сьогодні загальна кількість міст і селищ України, в яких вже діє 3G-мережа Київстар, налічує 500. До кінця 2015 року оператор планує почати технічні тестування ще у низі міст, зокрема, в Харкові. Перевірити наявність покриття 3G від Київстар у своєму місті можна на інтерактивній карті на сайті компанії.

Ну а багато показників якjcns 3G інтернету "зоряного оператора" випереджає навіть досягнення європейських мереж. Експерти світового постачальника телеком-обладнання Ericsson перевірили якість роботи 3G-мережі Київстар. Як свідчить перший офіційний звіт NetQB WCDMA Radio Network Report, по більшості параметрів нова мережа українського телеком-оператора перевищила показники європейських і світових мереж 3G, побудованих на устаткуванні цього виробника.

«Мережа 3G Київстар демонструє високі якісні показники завдяки smart- інфраструктурі, побудованій на перспективу і здатній працювати з будь-якими стандартами зв'язку, - принцип єдиного доступу (Single RAN Access). Для мережі подібного рівня перехід на більш високі технології зв'язку практично не вимагає будівництва нових базових станцій - досить встановити додаткові блоки і нове програмне забезпечення на діючі базові станції», - повідомляє менеджер зі зв'язків з громадськістю Київстар Наталія Дадівєріна.

Нагадаємо, що у рамках нашого спецпроекту «Якісний 3G», який реалізується завдяки підтримці видатного вітчизняного оператора мобільного зв'язку Київстар, ми вже розповіли нашим читачам про те, чому такий актуальний зараз 3G для України. Ми поговорили про можливості використання мобільних грошей, з'ясували, на що українці витрачають трафік 3g, а також пояснили, в чому відмінність 3G стандартів і повідомили, що Харків'яни вже зовсім скоро зможуть скористатися якісним 3G-інтернетом від «Київстар».

 

 

 

comments powered by HyperComments