Чи врятує 3G українських інтернет-магазини у 2016 році? Які ще можливості відкриваються перед українцями завдяки 3G

П'ятниця, 8 січня 2016, 15:37
Криза минулого року особливо сильно позначилася на сфері онлайн-комерції. Багато інтернет-магазинів закрилися, багато хто відзначив зменшення прибутку. На думку експертів, врятувати їх може тільки 3G.
Чи врятує 3G українських інтернет-магазини у 2016 році? Які ще можливості відкриваються перед українцями завдяки 3G

Як повідомляє директор Prom.ua Микола Палієнко, в 2016 році онлайн-торгівля піде вгору. Товарообіг у національній валюті зросте на 30-40%.

Не останню роль в цьому зіграє зростаюча популярність 3G.

Продажі  смартфонів досягнуть 30-40% до кінця 2016. А ще через півроку половина усіх покупок в Інтернеті здійснюватиметься з мобільного телефону. Це швидше пов'язано з поширенням смартфонів і з появою більш швидкого 3G-інтернета, - вважає Микола Палієнко.

Адже експерти відзначають, що на сьогодні інтернет-торгівлю в Україні стримує відсутність повноцінного 3g-покриття. Лише 5% від усіх користувачів інтернету роблять покупки за допомогою мобільних телефонів, ще 2% за допомогою планшетів, попри те, що доля покупців інтернет-магазинів, які заходять з портативних пристроїв, - 30%.

Цікаво, що розвиток інновацій в Україні сприятливий і для добрих справ:

У грудні 2015 року національний телеком-оператор оголосив про можливість здійснювати пожертвування на благодійні цілі за допомогою сервісу «Мобільні гроші» і відправки SMS- запиту на номери 881 (при одноразовій відправці пожертвування) і 882 (у разі щомісячної підписки на сервіс). Тепер переказати кошти можна за допомогою спеціальної кнопки «Мобільні гроші» на сайті, підтримавши будь-який з представлених проектів, та зі сторінки «Мобільні гроші».

Такі пожертвування на підтримку МБФ «Українська Біржа Добродійності» за допомогою сайту money.kyivstar.ua і сайту ubb.org.ua. будуть перераховані в «Мобільну скарбничку» і спрямовані на підтримку найбільш термінових проектів МБФ «Українська Біржа Добродійності» в категорії «Здоров'я».

До речі, послугу мобільних платежів «Мобільні гроші» оператор запустив ще в червні 2013 року. За цей час користувачами послуги «Мобільні гроші» стало майже 700 тисяч абонентів, і кожен місяць цією послугою користується більше 50 тисяч людей. Число транзакцій за 2015 рік перевищило 1 300 000 і з кожним місяцем росте в середньому на 10%.

Таким чином розвиток 3G, який з кожним днем покриває усі нові і нові населені пункти, дуже важливий не лише для комерційних, але і для благодійних організацій.

Між тим, на даний момент якісна 3G-мережа «Київстар» охоплює більш 500 населених пунктів України, з кожним днем їх кількість зростає. Щодня включаються нові міста, карта покриття 3G «Київстар» на офіційному сайті компанії оновлюється регулярно.

Нагадаємо, що у рамках нашого спецпроекту «Якісний 3g», який реалізується завдяки підтримці видатного вітчизняного оператора мобільного зв'язку Київстар, ми вже розповіли нашим читачам про те, чому такий актуальний зараз 3G для України. Ми поговорили про можливості використання мобільних грошей, з'ясували, на що українці витрачають трафік 3G, а також пояснили, в чому відмінність 3G стандартів.

 

 

comments powered by HyperComments