До кінця 2015 року українці стали більше використовувати 3G - апетити ростуть

Четвер, 14 січня 2016, 14:42
За період з початку листопада до початку грудня добовий об'єм трафіку в мережі 3G зріс на 25%.
До кінця 2015 року українці стали більше використовувати 3G - апетити ростуть

Про це повідомляє компанія «Київстар». Так ось, щодоби українці споживають до 42,5 Тб трафіку швидкісного інтернету від «зоряного оператора».

Щодня до мережі 3G підключається більше 1 мільйона клієнтів, кожен з яких на добу споживає близько 36 Мб. Ще місяць тому ця цифра була менше на 11%.

Для забезпечення якісним зв'язком своїх абонентів особливу увагу Київстар приділив очікуваному зростанню трафіку на національних і міжнародних напрямах. У грудні були розширені канали зв'язку між Київстар і телеком-операторами України, а також з мобільними мережами Польщі, Нідерландів і Німеччини. Для забезпечення стабільної роботи сервісів мобільного інтернету збільшили ємність зовнішніх каналів передачі даних з 620 до 630 Gbit/s. Для стабільного обміну інтернет-трафіком  територією України оператор ввів в експлуатацію 4 додаткові канали передачі даних місткістю 100 Gb кожен. Загальна кількість таких каналів досягла 29.

До Нового року компанія завершила монтажно-будівельні роботи з модернізації і установки базових станцій мережі 3G. Усього у 2015 році компанія оновила понад 3000 базових станцій, які в новорічну ніч забезпечували абонентам можливість вітати друзів і рідних за допомогою 3G інтернету.

Як повідомила редакцію Наталія Дадівєріна, регіональний менеджер зі зв'язків з громадськістю по центральному регіону Київстар: «Місця проведення масових святкових заходів Київстар також забезпечив надійним зв'язком. Для цього оператор встановлював додаткове устаткування - пересувні базові станції, резервні приймачі на діючих БС і тощо. Крім того, компанія реалізувала комплекс заходів зі зміни параметрів джерел живлення з метою продовження терміну їх гарантованої роботи у випадках перебоїв у міських енергетичних мережах».

До речі, на сьогодні «Київстар» підключив до швидкісного інтернету більше 500 населених пунктів, найбільше 3G мережа користується попитом у Києві, Дніпропетровську і Одесі, тут щодня до неї підключається 358, 121 і 112 тисячі абонентів відповідно.

До речі, смартфони і планшети користуються активніше саме в тих містах, де є 3G покриття. У 2G-зоні їх кількість складає усього близько 20% від усіх пристроїв, а в зоні, де є 3G – 36%. У цілому по Україні число смартфонів і планшетів у мережі Київстар складає майже третину від усіх пристроїв - більше 9 млн. Щомісячно їх кількість збільшується на 3%.

«Ми бачимо як збільшення кількості 3G-користувачі, так і об'єму трафіку, який вони використовують. Це пояснюється розширенням покриття мережі Київстар, все більшим проникненням смартфонів і зручними доступними тарифами на зв'язок. Так, в тарифній лінійці цього року ми запропонували активним користувачам мобільного інтернету доступ в соціальні мережі безкоштовно», - повідомляє менеджер департаменту ціннісної пропозиції Київстар Юрій Надіч.

Нагадаємо, що у рамках нашого спецпроекту «Якісний 3G», який реалізується завдяки підтримці видатного вітчизняного оператора мобільного зв'язку Київстар, ми вже розповіли нашим читачам про те, чому такий актуальний зараз 3G для України. Ми поговорили про можливості використання мобільних грошей, з'ясували, на що українці витрачають трафік 3G, а також пояснили, в чому відмінність 3G стандартів і повідомили, що Харків'яни вже зовсім скоро зможуть скористатися якісним 3G-інтернетом від «Київстар».

 

 

comments powered by HyperComments