Як розвивається 3G в Україні: інформація в цифрах

Понеділок, 4 квітня 2016, 18:42
На сьогоднішній день швидкісний мобільний інтернет в Україні запустили всі великі оператори. Сьогодні ми спробуємо розібратися, хто саме є лідером по впровадженню 3G у нас в країні.
Як розвивається 3G в Україні: інформація в цифрах

У межах нашого спецпроекту «Якісний 3G» ми вже розповіли нашим читачам про те, чому так зараз актуальний 3G для України. Ми поговорили про можливості використання мобільних грошей, з'ясували, на що українці витрачають трафік 3G, а також пояснили, в чому відмінність 3G стандартів. Ми вже ділилися секретами, що робити, якщо 3G-інтернет гальмує, а також як зробити так, щоб 3G не влетів вам в копієчку.

Сьогодні ми поговоримо про результати розгортання 3G-мережі основними гравцями ринку. Швидкісний мобільний інтернет на поточний момент доступний в 19 обласних центрах. 3G від «Київстару» можуть скористатися жителі більше 500 населених пунктів, в тому числі - 18 обласних центрів.

Ще одним важливим показником є кількість базових станцій 3G. Всього оператори підключили близько 8 тисяч. З них 3200 належать «Київстару». Завдяки цьому компанія створила найбільшу (а значить - найякісніше) покриття в країні.

Що стосується кількості 3G-абонентів, їх на сьогоднішній день в Україні близько 8,09 млн.

У «Київстару» за станом на кінець 2015 року налічувалося 4,59 млн. Таким чином, більше половини абонентів 3G в Україні користуються послугами «зоряного оператора».

Ми продовжуємо тестувати швидкість 3G від «Київстар» в різних районах Харкова. Сьогодні ми перевірили, наскільки швидко працює швидкісний інтернет від «зоряного оператора» на Москалівці та в районі селища Жуковського.

 

Як бачимо, 3G від «Київстар» радує харків'ян своєю стабільністю.

Слідкуйте за нашим спецпроектом «Якісний 3G» і отримуйте більше корисної інформації про нові технології та можливості.

comments powered by HyperComments