Актуальне зранку: як швидко, без ліків і зайвих слів позбутися головняка

Вівторок, 15 листопада 2016, 06:24
Голова може боліти з багатьох причин - через застуду, напруги або з яких-небудь інших причин.
Актуальне зранку: як швидко, без ліків і зайвих слів позбутися головняка

Іноді головний біль настільки часто виникає, що застосовувати медикаменти стає небезпечно, або вона застає зненацька там, де поблизу немає аптек. Іноді буває алергія на знеболюючі або заборона на їх прийом за станом здоров'я. Що ж тоді робити, як зняти головний біль, не вдаючись до медикаментів?

Аромати ефірних масел різних рослин використовували ще в давнину. Від головного болю допомагає аромат лаванди - він розслабляє, знімає напругу і заспокоює, допомагає заснути. Допоможе і м'ята - вона також знімає стрес і заспокоює нерви. Рекомендується втирати м'ятну олія в шкіру голови протягом 10 хвилин.

При головному болю через перенапруження, алергії, спазмів або застуди допомагає холод. Оберніть лід рушником або змочіть полотняну серветку в холодній воді, прикладіть до чола і скронь. Якщо болить вся голова, можна прикласти холод ще до шиї і плечах. Не використовуйте лід, що не обернувши його в рушник. Це викличе спазм судин і після невеликого полегшення посилить біль.

Буває, що головний біль пов'язаний з порушенням кровообігу через шийного остеохондрозу або спазму м'язів. В цьому випадку необхідно розширити судини, приклавши до області шиї грілку з гарячою водою або прийняти гарячий душ на область шиї. До речі, душ сам по собі відмінно знімає напади головного болю, особливо контрастний душ. Якщо грілки або душа поблизу немає, допомагає кругове обертання головою для розминки м'язів і легке розтирання області задньої поверхні шиї або укутування шиї вовняною хусткою.

Давно відомо: коли інтенсивно натискати на певні точки тіла, можна істотно зменшити головний біль. Отже:
– масажуйте область, де сходяться великий і вказівний пальці руки. Розведіть пальці в сторони, якщо при натисканні виникає хворобливість - це і є активна точка в розвилці сухожиль. Масажуйте її інтенсивно 5 хвилин.
– допомагає послабити біль масаж крапки над переніссям, на лінії росту брів. Є дві симетричні точки - невеликі ямочки в місцях, де закінчуються брови, їх необхідно масажувати одночасно.
– точки, де ріст волосся робить легкий куточок, масажуйте також одночасно вказівними пальцями.
– часто допомагає розтирання або масування мочок вух до відчуття тепла або різке стиснення мочок.
– іноді допомагає масаж комірцевої зони, шиї і голови, особливо в її волосистої частини. Розтирайте їх до стану тепла, а ще корисно запустити пальці в свою шевелюру і масажувати подушечками пальців коріння волосся до полегшення.

comments powered by HyperComments