"Найтемніша ніч – перед світанком": адміністрація ex.ua про припинення роботи

Четвер, 17 листопада 2016, 11:33
Ресурс EX.UA прийняв рішення припинити роботу.
"Найтемніша ніч – перед світанком": адміністрація ex.ua про припинення роботи

Про це сказано у зверненні, яке адміністрація сайту оприлюднила на головній сторінці.

Усі користувачі мають вилучити файли зі своїх архівів на EX.UA до 30.11.2016, а сервіс mail.ex.ua найближчим часом переїде на новий домен.

"За останній рік EX.UA довелось відчути на собі прямі погрози, шантаж (у т. ч. і на міждержавному рівні), DDOS атаки. Дані дії піддають небезпеці особисту інформацію та особисті файли, які зберігаються на ресурсі", - сказано в повідомленні.

Адміністрація підкреслює, що ресурс завжди поважав закони України.

"EX.UA дотримувався авторського права, що постійно підтверджував швидким реагуванням на будь-які порушення на майданчику. При цьому, ресурс не схвалює ту систему розподілу і управління авторськими правами, що склалася сьогодні", - йдеться у зверненні до користувачів.

За думкою адміністрації ресурсу, останні законодавчі ініціативи у сфері боротьби з піратством несуть всі ознаки нецивілізованого лобізму.

"Новий закон, який знаходиться на підписанні у Президента, робить невигідним його дотримання: він буде діяти тільки проти тих, хто спробує йому слідувати...EX.UA ніколи не зійде з позицій поваги до законів України, і тому ресурс прийняв рішення просто припинити свою роботу.", - підкреслено у зверенні. - "...Найтемніша ніч – перед світанком. Можливо, нашому ринку знову варто повернутися до безконтрольного торрент-піратства, щоб правовласники усвідомили, що, не надаючи глядачам можливість легально отримувати контент, вони не можуть забороняти".

comments powered by HyperComments