Харківська облрада розгляне рішення про регіональне відділення Малої академії наук - Світлична

Вівторок, 23 травня 2017, 20:31
Необхідно постійно укріплювати системну підтримку видатних і молодих вчених на рівні області - вважає губернаторка
Харківська облрада розгляне рішення про регіональне відділення Малої академії наук - Світлична

Про це повідомила голова ХОДА Юлія Світлична під час святкуванні Дня науки. Урочистий захід відбувся в Палаці студентів Національного юридичного університету ім. Я. Мудрого , - повідомляє «Справжня Варта»

Окрім того, за дорученням голови ХОДА в області започатковано конкурс кращих дослідницьких проектів і наукових розробок молодих вчених, який може стартувати восени цього року. 40 кращих науковців отримають обласні стипенції. 20 з них призначені видатним вченим, які отримуватимуть щомісяця по 2 тисячі гривень, ще 20 стипендій – молодим вченим, які отримуватимуть по тисячі гривень до кінця року.

У ході свята Юлія Світлична вручила кращим науковцям Харківщини грамоти ХОДА та подяки голови облдержадміністрації та привітала з присвоєнням почесних звань «Заслужений діяч науки і техніки України». Окрім того, керівник області вручила дипломи студентам-переможцям та призерам ХІ Харківського регіонального конкурсу студентських наукових робіт з природничих, технічних та гуманітарних наук.

Нагадаємо також, що розміри обласних стипендій науковцям збільшено в кілька разів.

"В цьому році ми збільшили розмір щомісячної стипендії більш ніж утричі і відтепер переможці конкурсу будуть отримувати стипендії не у 600 грн., а 2 тис.грн.
Окрема увага молодим вченим. Нами вже створена Рада молодих науковців при ОДА, а розмір щомісячної стипендії для молоді збільшено у 2,5 рази - з 400 грн. до 1 тис.грн.", - пише голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments