Українські військові отримують 3D міношукач

Середа, 5 липня 2017, 19:36
Наші науковці розробляють його разом з норвегами
Українські військові отримують 3D міношукач

Його призначення - виявляти предмети на глибині до півметра. Причому нові міношукачі розпізнаватимуть міни та вибухові пристрої не лише з заліза, а й і з пластику – цього зараз не робить жоден з існуючих мінодетекторів, - повідомляє «Справжня Варта»

Про таку розробку Українських та норвезьких вчених  було заявлено під час 15-го засідання Спільної робочої групи Україна – НАТО зі співробітництва з питань науки та довкілля.

«Наразі ми презентуємо результат перших 9 місяців роботи – це не остаточний пристрій, а лише робочий прототип – ручний георадар. У подальшому до нього буде писатися софт, який зробить з цього пристрою 3D міношукач», – розповів один з учасників проекту, докторант Норвезького університету Юрій Войтенко.

Базується розробка на мікросхемі розміром 5 на 5 мм, створеній за специфічною технологією. Це дає пристрою перевагу у розмірі та компактності – він буде ручним та легким, а також у способі живлення – він працюватиме навіть від батарейок.

Програмне забезпечення дасть можливість міношукачу відтворювати тривимірне зображення знайденого предмета та виводити його на екран. Крім того, відповідний софт дозволить приладу порівнювати отриману ним інформацію з тією, яка буде занесена до бази даних, - повідомили у Міністерстві освіти і науки.

Як раніше писала «Справжня Варта», над міношукачем у межах Програми НАТО «Наука заради миру і безпеки» працює міжнародна команда з представників НТУУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського», Норвезького університету науки і технологій та компанії UARPA.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments